Hoppa till huvudinnehåll

Upptäck SLU

Världen behöver dig. Nu är ansökan till höstens program och kurser öppen. Lär känna våra utbildningar och ansök redan idag.

Dubbel karriär för elitidrottare

Skogsekonomistudenten Otto Weidman kombinerar sina studier med att spela innebandy i högsta divisionen. Hör honom berätta hur han tycker att det fungerar att satsa både på studier och på en elitidrottskarriär.

Student håller i en innebandyklubba

Årets SLU-alumn 2024 är Johan Folkesson

Johan är landskapsarkitekt och arbetar nu som chefsarkitekt på Trafikverket. Han har utvecklat landskapsarkitekturens bidrag till samhällsutvecklingen både i Sverige och internationellt.

Årets SLU-alumn 2024 Johan Folkesson. Fotograf: Ellen Hällebrand

Snokarna klarar vintern sämre i ett varmare klimat

I vårsolen dyker ormarna upp. I en ovanligt lång serie med snokdata från 68 år ser man en blandad bild av klimatförändringarnas effekter på snokarna.

Snok. Fotograf: Simon Kärvemo

Vintern krymper – vad innebär det?

Svenska vintrar har förändrats radikalt – vid forskningsstationen i Vindeln är vintern nu två månader kortare. Vad gör det med skogen och oss människor? Hör forskarnas svar i podden ”Skogen & Människan”.

Poddredaktionen

Nyheter

Elva nya professorer installeras

Från grönytor i staden till cellutveckling i bladen! Öppna föreläsningar med de nya professorerna från våra fyra fakulteter den 18 april, online eller på plats i Ultuna.

Kunskapsbank

För en bättre värld

Klimatet påverkar vattnet, skogen, djuren, landskapet och livsmedelsproduktionen. Det påverkar våra liv! Läs om vad SLU gör för klimatet och för att uppfylla målen i Agenda 2030.

Loading…