Hoppa till huvudinnehåll

Upptäck SLU

Världen behöver dig. Hitta din drömutbildning hos oss på SLU.

Dubbel karriär för elitidrottare

Skogsekonomistudenten Otto Weidman kombinerar sina studier med att spela innebandy i högsta divisionen. Hör honom berätta hur han tycker att det fungerar att satsa både på studier och på en elitidrottskarriär.

Student håller i en innebandyklubba

Årets SLU-alumn 2024 är Johan Folkesson

Johan är landskapsarkitekt och arbetar nu som chefsarkitekt på Trafikverket. Han har utvecklat landskapsarkitekturens bidrag till samhällsutvecklingen både i Sverige och internationellt.

Årets SLU-alumn 2024 Johan Folkesson. Fotograf: Ellen Hällebrand

Snokarna klarar vintern sämre i ett varmare klimat

I vårsolen dyker ormarna upp. I en ovanligt lång serie med snokdata från 68 år ser man en blandad bild av klimatförändringarnas effekter på snokarna.

Snok. Fotograf: Simon Kärvemo

Vintern krymper – vad innebär det?

Svenska vintrar har förändrats radikalt – vid forskningsstationen i Vindeln är vintern nu två månader kortare. Vad gör det med skogen och oss människor? Hör forskarnas svar i podden ”Skogen & Människan”.

Poddredaktionen

Nyheter

Elva nya professorer installeras

Från grönytor i staden till cellutveckling i bladen! Öppna föreläsningar med de nya professorerna från våra fyra fakulteter den 18 april, online eller på plats i Ultuna.

Kunskapsbank

För en bättre värld

Klimatet påverkar vattnet, skogen, djuren, landskapet och livsmedelsproduktionen. Det påverkar våra liv! Läs om vad SLU gör för klimatet och för att uppfylla målen i Agenda 2030.

Loading…