Menykörkort Livsmedelshygien

Senast ändrad: 30 maj 2017
Menykorkortet_hygien.jpg

En åtta timmars webbaserad basutbildning i livsmedelshygien för alla som hanterar livsmedel.

Kursen är utarbetad efter Livsmedelsverkets förslag på basutbildning i livsmedelshygien (rapport 8, 2006). Den uppfyller de befintliga nordiska kraven (Danmark, Finland, Norge) på personer som hanterar livsmedel.

Vad ingår i kursen?

Kunskapsområden:

  • Mikrobiologi
  • Matförgiftningar
  • Personlig hygien
  • Renhållning
  • Egenkontroll
  • Lagar


Hur går det till?

Kursen är fristående, man startar när man vill och arbetar helt på egen hand. Den tar ca 8 timmar och kan genomföras antingen i flera delar eller i ett sträck. Den består av eget arbete via Internet, och avslutas med ett interaktivt test med frågor som täcker de olika kunskapsområdena.

Kursinnehållet bygger på verklighetsbaserade fall i olika livsmedelsmiljöer, och teoriavsnitten varvas med korta självtest.

Här kan du titta på en demo av kursen

Vem vänder sig kursen till?

En grundkurs som alla på livsmedelsföretaget bör gå och en lämplig grundkurs för dem på företaget som skall HACCP-utbildas.

Vad kostar det och hur anmäler man sig?

Menykörkortet inom livsmedelshygien kostar 1 500:-/person (exkl. moms).
Godkänd kurs ger kursintyg, som kommer på posten. Kopia på borttappat intyg fås mot en avgift på 600:-.

Anmälan till kurs  

Lärcentrum

Om din egen dator eller uppkoppling inte räcker till kan du ta kontakt med ditt närmaste lärcentrum. De erbjuder en öppen studiemiljö för kommunens småföretagare. Länk till lärcentra finner du nedan.


Kontaktinformation
Sidansvarig: maria.lingaas@meny.se