Sveriges lantbruksuniversitet
Sveriges lantbruksuniversitet

Centrum för ekologisk produktion och konsumtion (EPOK)

Välkommen till EPOK

EPOK – Centrum för ekologisk produktion och konsumtion vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) arbetar med kunskapsförmedling och kommunikation samt initiering och samordning av forskning och utbildning om ekologiskt lantbruk och ekologisk mat.
.... Läs mer


Nyheter från EPOK

2016-05-18 -  Se seminariet ”Hur ska ansvaret för miljön fördelas?”
Den 3 maj anordnade EPOK och Framtidens lantbruk seminariet ”Hur ska ansvaret för miljön fördelas?” med Bengt Brülde, professor i praktisk filosofi vid Göteborgs universitet.
2016-05-18 -  KRAV presenterar förpackningsprojekt
”KRAV-märkt mat ska packas i förpackningar som inte innehåller farliga ämnen, som spar in på resurser och minskar matsvinnet.” Det säger KRAV, som för några dagar sedan presenterade sitt förpackningsprojekt...
2016-05-18 -  Se möjligheter med bete, inte begränsningar
I april ordnade Jordbruksverket en dag för nordiska rådgivare under namnet ” Organic milk production in the Nordic countries”. Hans Lund, rådgivare från ØkologiRådgivning i Danmark presenterade ett betesprojekt...
2016-05-18 -  Aktörssamverkan – fler och mer lösningar för växtskydd
Genom att utveckla prognosmodeller och alternativa bekämpningsmetoder tillsammans med odlare och rådgivare har man kunnat se resultat i den praktiska tillämpningen. Tekniska och biologiska växtskyddsverktyg...
2016-05-04 -  Mjölk på bara vall och spannmål
Mjölkproducenterna har de senaste åren drabbats av höga priser på kraftfoder i kombination med ett lågt mjölkpris. De ekologiska mjölkproducenterna har också sett sina marginaler pressas. I detta projekt...
Sidan uppdaterad: 2016-05-04. Sidansvarig: karin.ullven@slu.se

Forskningsagenda

Forskningsagenda för ekologiskt lantbruk 2013 Forskningsutmaningar och kunskapsbehov inom ekologisk produktion och ekologisk matForskningsagenda för ekologiskt lantbruk 2013
Forskningsagendan finns även på engelska.

Hitta fler publikationer här

 

EPOK:s Webb-TV

Inslag från 29 januari 2015
Gunnar Rundgren, Global Eating Disorder.Global Eating Disorder
Gunnar Rundgren höll ett seminarium utifrån innehållet i sin nya bok där han krossar myten om konsumentens fria val när det gäller mat.

Se fler inslag från Webb-TV

 

Vi på EPOK

Föreståndare
Maria Wivstad
018-671409, 070-6771409


Redaktör /  Kommunikatör
Karin Ullvén
018-671696, 070-6561696

Kommunikatör
Janne Nordlund Othén
018-671794, 072-7029288

 

Projektkoordinator
Eva Salomon
010-516 6961


Se vilka forskare som är knutna till EPOK

 

SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, har verksamhet över hela Sverige. Huvudorter är Alnarp, Uppsala och Umeå.
Tel: 018-67 10 00 • Fax: 018-67 20 00 • Org nr: 202100-2817 • Om webbplatsen