Sveriges lantbruksuniversitet
Sveriges lantbruksuniversitet

Centrum för ekologisk produktion och konsumtion (EPOK)

Välkommen till EPOK

Gruppbild på EPOK 2012

EPOK – Centrum för ekologisk produktion och konsumtion vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) arbetar med samverkan, samordning och information om ekologiskt lantbruk och ekologisk mat.
.... Läs mer


Nyheter från EPOK

2014-12-19 -  Rötrester sprider inte ogräs
De vanligaste ogräsens frön överlever inte biogasprocessen. Temperaturen är den viktigaste faktorn för att avdöda frön. Detta berättade Lars Andersson från SLU om när Partnerskap Alnarp ordnade sin växtodlings-...
2014-12-19 -  Prioriterade ekofrågor i Horizon 2020
TP Organics har publicerat sin lista över prioriterade områden i EU:s nya ramprogram för forskning och innovation: Horizon 2020. Dessa områden menar TP Organics kommer att bidra till förverkligandet av...
2014-12-19 -  Livsmedelsverkets kostråd på remiss
Livsmedelsverket har uppdaterat sina råd om bra matvanor. Nu är kostråden ute på remiss till den 31 januari. I remissen nämns ekologiska livsmedel på flera ställen.
2014-12-18 -  Lönar sig övergång från EU-ekologisk till KRAV-certifierad nötköttsproduktion?
Länsstyrelsen i Västra Götaland samlade i början på december intresserade producenter, representanter från slakten, KRAV och Jordbruksverket. I diskussionen togs upp vad man kan tjäna på att gå in i KRAV...
2014-12-18 -  Rörflen bra dietmat för dikor
Dikor som har fri tillgång till grovfoder blir ofta överutfodrade under stallsäsongen. Med rörflen som grovfoder kan detta problem undvikas eftersom det har högt fiberinnehåll och lågt energivärde, detta...
Sidan uppdaterad: 2014-06-03. Sidansvarig: Pelle.Fredriksson@slu.se

Forskningsagenda

Forskningsagenda för ekologiskt lantbruk 2013 Forskningsutmaningar och kunskapsbehov inom ekologisk produktion och ekologisk matForskningsagenda för ekologiskt lantbruk 2013
Forskningsagendan finns även på engelska.

Hitta fler publikationer här

 

EPOK:s Webb-TV

Inslag från 27 maj 2014
Axel MieEkologisk mat – hälsa och kvalitet
Axel Mie presenterade sin kunskapssyntes som behandlar ekologisk mat kopplat till hälsoeffekter och kvalitet.

Se fler inslag från Webb-TV

 

Publikationer

Syntesrapporten "Rötrest från biogasanläggningar" Den senaste syntesrapporten är:
Rötrest från biogasanläggningar



Presentation av EPOK

Presentationsfolder om EPOK finns på både svenska och engelska


Hitta fler publikationer här

 

Vi på EPOK

Föreståndare
Maria Wivstad
018-671409, 070-6771409


Redaktör
Karin Ullvén
018-671696, 070-6561696

Informatör
Pelle Fredriksson
018-672086, 070-6352086

Se vilka forskare som är knutna till EPOK

 

SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, har verksamhet över hela Sverige. Huvudorter är Alnarp, Skara, Umeå och Uppsala.
Tel: 018-67 10 00 • Fax: 018-67 20 00 • Org nr: 202100-2817 • Om webbplatsen 
Innehåll på webbplatsen: sidansvarig eller webbredaktionen@slu.se • Tekniska problem: it-stod@slu.se