Sveriges lantbruksuniversitet
Sveriges lantbruksuniversitet

Centrum för ekologisk produktion och konsumtion (EPOK)

Välkommen till EPOK

EPOK – Centrum för ekologisk produktion och konsumtion vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) arbetar med samverkan, samordning och information om ekologiskt lantbruk och ekologisk mat.
.... Läs mer


Nyheter från EPOK

2015-03-25 -  Debattartikel och webbsändning
"När det gäller framtidsfrågorna, kan man inte ha en alltför statisk syn på dagens produktionssystem", skriver EPOK:s föreståndare Maria Wivstad i en debattartikel i Uppsala Nya Tidning (UNT). Hon deltar...
2015-03-25 -  Rent hav, biogas och gödsel med hjälp av sjöpungar?
Kan sjöpungar bli som Kinderägg och uppfylla tre önskningar på en gång? Nu finansierar Energimyndigheten och EU ett projekt där sjöpungsodlingar ska rena havet från övergödande ämnen, öka biogasproduktionen...
2015-03-25 -  Nya forskningsprojekt beviljade
Tolv nya projekt beviljades i Stiftelsen Lantbruksforskning utlysning 2014. De får dela på drygt 34 miljoner kronor. Några projekt har också relevans för ekologisk produktion.
2015-03-19 -  Visioner om genetisk mångfald
Den genetiska mångfalden på våra åkrar och i våra ladugårdar minskar. Dagens växtförädling och husdjursavel är koncentrerad till några få globala företag. Passar de högavkastande sorterna och raserna som...
2015-03-18 -  Fria tyglar kan ge fördel för hållbar livsmedelsförsäljning
Butiker som vill satsa på ekologisk mat och hållbar utveckling har inga tydliga riktlinjer att följa. Ändå slår försäljningen av ekomat nya rekord. En ny avhandling från Lunds universitet handlar om hur...
Sidan uppdaterad: 2015-03-18. Sidansvarig: karin.ullven@slu.se

Forskningsagenda

Forskningsagenda för ekologiskt lantbruk 2013 Forskningsutmaningar och kunskapsbehov inom ekologisk produktion och ekologisk matForskningsagenda för ekologiskt lantbruk 2013
Forskningsagendan finns även på engelska.

Hitta fler publikationer här

 

EPOK:s Webb-TV

Inslag från 29 januari 2015
Gunnar Rundgren, Global Eating Disorder.Global Eating Disorder
Gunnar Rundgren höll ett seminarium utifrån innehållet i sin nya bok där han krossar myten om konsumentens fria val när det gäller mat.

Se fler inslag från Webb-TV

 

Vi på EPOK

Föreståndare
Maria Wivstad
018-671409, 070-6771409


Redaktör /  Kommunikatör
Karin Ullvén
018-671696, 070-6561696


Projektassistent
Eva Salomon
010-516 6961


Se vilka forskare som är knutna till EPOK

 

SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, har verksamhet över hela Sverige. Huvudorter är Alnarp, Skara, Umeå och Uppsala.
Tel: 018-67 10 00 • Fax: 018-67 20 00 • Org nr: 202100-2817 • Om webbplatsen 
Innehåll på webbplatsen: sidansvarig eller webbredaktionen@slu.se • Tekniska problem: it-stod@slu.se