Sveriges lantbruksuniversitet
Sveriges lantbruksuniversitet

Centrum för ekologisk produktion och konsumtion (EPOK)

Välkommen till EPOK

EPOK – Centrum för ekologisk produktion och konsumtion vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) arbetar med samverkan, samordning och information om ekologiskt lantbruk och ekologisk mat.
.... Läs mer


Nyheter från EPOK

2015-06-17 -  Nya faktablad från EPOK: nötflytgödsel till vall och proteinfoder till mjölkkor
Vallfoder, raps, åkerbönor och ärter är några av de proteinkällor för mjölkkor som redovisas i ett nytt faktablad. I ett annat nytt faktablad kan man läsa att ytmyllning av flytgödsel som genomförs efter...
2015-06-17 -  Ekologiska trädgårdsblåbär för Norden har potential
Trädgårdsblåbär kan passa bra i ekologisk produktion då behovet av växtnäring och växtskydd är relativt litet. Hos konsumenten är det ett populärt bär. Utmaningen är klimatet och odlingsjorden som ska...
2015-06-16 -  EPOK "tältar" på Brunnby lantbrukardagar
Brunnby lantbrukardagar 1–2 juli är en lantbruksmässa utanför Västerås. Passa på att träffa några av oss på EPOK. Vi ställer ut i eget tält på mässområdet.
2015-06-16 -  ProPIG – Strategier för att förbättra ekologisk grisproduktion på gårdar i Europa
Resultat från ProPIG-projektet visade att strategier på gården som leder till god djurhälsa och välfärd också har potential att minska miljöpåverkan.
2015-06-16 -  Gamla vetesorter kan lösa nutidens problem
Forskare vid SLU och Isfahan University of Technology i Iran har testat gamla vetesorter som visat sig vara bättre på att tillgodogöra sig kväve när tillgången på näring är dålig. Resultaten kan användas...
Sidan uppdaterad: 2015-04-29. Sidansvarig: karin.ullven@slu.se

Forskningsagenda

Forskningsagenda för ekologiskt lantbruk 2013 Forskningsutmaningar och kunskapsbehov inom ekologisk produktion och ekologisk matForskningsagenda för ekologiskt lantbruk 2013
Forskningsagendan finns även på engelska.

Hitta fler publikationer här

 

EPOK:s Webb-TV

Inslag från 29 januari 2015
Gunnar Rundgren, Global Eating Disorder.Global Eating Disorder
Gunnar Rundgren höll ett seminarium utifrån innehållet i sin nya bok där han krossar myten om konsumentens fria val när det gäller mat.

Se fler inslag från Webb-TV

 

Vi på EPOK

Föreståndare
Maria Wivstad
018-671409, 070-6771409


Redaktör /  Kommunikatör
Karin Ullvén
018-671696, 070-6561696


Projektassistent
Eva Salomon
010-516 6961


Se vilka forskare som är knutna till EPOK

 

SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, har verksamhet över hela Sverige. Huvudorter är Alnarp, Skara, Umeå och Uppsala.
Tel: 018-67 10 00 • Fax: 018-67 20 00 • Org nr: 202100-2817 • Om webbplatsen 
Innehåll på webbplatsen: sidansvarig eller webbredaktionen@slu.se • Tekniska problem: it-stod@slu.se