Sveriges lantbruksuniversitet
Sveriges lantbruksuniversitet

Centrum för ekologisk produktion och konsumtion (EPOK)

Välkommen till EPOK

EPOK – Centrum för ekologisk produktion och konsumtion vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) arbetar med samverkan, samordning och information om ekologiskt lantbruk och ekologisk mat.
.... Läs mer


Nyheter från EPOK

2015-09-04 -  Hälsa och välfärd hos ekologiska värphöns i åtta EU-länder har undersökts
I ett gemensamt europeiskt projekt (HealthyHens) har djurhälsa och djurvälfärd undersökt i ekologiska värphönsbesättningar.
2015-09-03 -  Nya projekt för att lyfta ekologisk livsmedelsbearbetning
Livsmedelsbearbetning är en viktig del av den ekologiska livsmedelskedjan men väldigt lite forskning har fokuserat på detta. Nu har tre projekt som är inriktade på att säkerställa kvalitet och säkerhet...
2015-09-01 -  Ekologiska innovationsdagar – Skicka in ditt bidrag senast 6/9
Den 1 och 2 december hålls de ekologiska innovationsdagarna organiserade av TP Organics i Bryssel. Ett av huvudmålen med dagarna är att visa på den innovationspotential som finns inom ekologiska lantbruk...
2015-08-26 -  Doftämnen från klöverfröodlingar en framtida väg till ekologisk bekämpning av klöverspetsviveln?
Fröätande klöverspetsvivlar kan orsaka upp till 50 procent lägre skörd i en klöverfröodling. Går det att reducera angreppen i klöverfröodlingar genom att lura insekternas doftsinne? I projektet sökte forskarna...
2015-08-19 -  Lovande försök med samodling av ekologisk fodermajs och åkerböna
Odling av fodermajs ökar i södra Sverige, som ensilerat foder till mjölkkor. Högmjölkande kor behöver proteinfoder och det är vanligt att komplettera med importerad soja. Eftersom priset på soja har växlat...
Sidan uppdaterad: 2015-08-20. Sidansvarig: karin.ullven@slu.se

Forskningsagenda

Forskningsagenda för ekologiskt lantbruk 2013 Forskningsutmaningar och kunskapsbehov inom ekologisk produktion och ekologisk matForskningsagenda för ekologiskt lantbruk 2013
Forskningsagendan finns även på engelska.

Hitta fler publikationer här

 

EPOK:s Webb-TV

Inslag från 29 januari 2015
Gunnar Rundgren, Global Eating Disorder.Global Eating Disorder
Gunnar Rundgren höll ett seminarium utifrån innehållet i sin nya bok där han krossar myten om konsumentens fria val när det gäller mat.

Se fler inslag från Webb-TV

 

Vi på EPOK

Föreståndare
Maria Wivstad
018-671409, 070-6771409


Redaktör /  Kommunikatör
Karin Ullvén
018-671696, 070-6561696

Kommunikatör
Janne Nordlund Othén
018-671794, 072-7029288

 

Projektkoordinator
Eva Salomon
010-516 6961


Se vilka forskare som är knutna till EPOK

 

SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, har verksamhet över hela Sverige. Huvudorter är Alnarp, Skara, Umeå och Uppsala.
Tel: 018-67 10 00 • Fax: 018-67 20 00 • Org nr: 202100-2817 • Om webbplatsen 
Innehåll på webbplatsen: sidansvarig eller webbredaktionen@slu.se • Tekniska problem: it-stod@slu.se