Sveriges lantbruksuniversitet
Sveriges lantbruksuniversitet

Centrum för ekologisk produktion och konsumtion (EPOK)

Välkommen till EPOK

Gruppbild på EPOK 2012

EPOK – Centrum för ekologisk produktion och konsumtion vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) arbetar med samverkan, samordning och information om ekologiskt lantbruk och ekologisk mat.
.... Läs mer


Nyheter från EPOK

2015-02-25 -  Europeisk forskningsagenda och global vision på Science Day
För tredje gången arrangerades en ”Science Day” på den stora världsmässan BioFach. En ny strategisk innovations-och forskningsagenda för ekologiskt lantbruk och ekologisk mat i Europa lanserades och en...
2015-02-25 -  Fånggrödor lagrar in kol i marken
Med hjälp av fånggrödor kan man lagra in kol i marken, vilket bidrar till att minska växthuseffekten. I en nyligen publicerad studie som analyserade resultaten av 30 tidigare publicerade undersökningar...
2015-02-25 -  Kemiska bekämpningsmedel ökar risken för Parkinsons
Yrkesmässig exponering för kemiska bekämpningsmedel kan fördubbla risken att drabbas av Parkinsons. Det visar en systematisk genomgång av den samlade forskningen på området som getts ut av Göteborgs u...
2015-02-25 -  Återvunnen kretsloppsfosfor – något för eko?
Är det dags för ekologiskt lantbruk att ändra regelverken för att utöka möjligheterna att använda återvunnen fosfor från samhället? Den frågan ställdes vid en workshop som ordnades vid BioFach, den stora...
2015-02-24 -  Tydligare kriterier för matavfall som gödsel i ekologisk odling
Både den som använder och den som samlar in matavfall behöver tillstånd för att fermenterat eller komposterat matavfall ska kunna användas som gödsel i ekologisk odling. Jordbruksverket godkänner systemet...
Sidan uppdaterad: 2015-02-20. Sidansvarig: Pelle.Fredriksson@slu.se

Forskningsagenda

Forskningsagenda för ekologiskt lantbruk 2013 Forskningsutmaningar och kunskapsbehov inom ekologisk produktion och ekologisk matForskningsagenda för ekologiskt lantbruk 2013
Forskningsagendan finns även på engelska.

Hitta fler publikationer här

 

EPOK:s Webb-TV

Inslag från 29 januari 2015
Gunnar Rundgren, Global Eating Disorder.Global Eating Disorder
Gunnar Rundgren höll ett seminarium utifrån innehållet i sin nya bok där han krossar myten om konsumentens fria val när det gäller mat.

Se fler inslag från Webb-TV

 

Vi på EPOK

Föreståndare
Maria Wivstad
018-671409, 070-6771409


Redaktör /  Kommunikatör
Karin Ullvén
018-671696, 070-6561696


Projektassistent
Eva Salomon
010-516 6961

Se vilka forskare som är knutna till EPOK

 

SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, har verksamhet över hela Sverige. Huvudorter är Alnarp, Skara, Umeå och Uppsala.
Tel: 018-67 10 00 • Fax: 018-67 20 00 • Org nr: 202100-2817 • Om webbplatsen 
Innehåll på webbplatsen: sidansvarig eller webbredaktionen@slu.se • Tekniska problem: it-stod@slu.se