Sveriges lantbruksuniversitet
Sveriges lantbruksuniversitet

Centrum för ekologisk produktion och konsumtion (EPOK)

Välkommen till EPOK

EPOK – Centrum för ekologisk produktion och konsumtion vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) arbetar med kunskapsförmedling och kommunikation samt initiering och samordning av forskning och utbildning om ekologiskt lantbruk och ekologisk mat.
.... Läs mer


Nyheter från EPOK

2016-05-04 -  Mjölk på bara vall och spannmål
Mjölkproducenterna har de senaste åren drabbats av höga priser på kraftfoder i kombination med ett lågt mjölkpris. De ekologiska mjölkproducenterna har också sett sina marginaler pressas. I detta projekt...
2016-05-04 -  Samband mellan bekämpningsmedelsrester i frukt och grönsaker och spermakvalitet
En studie hos 189 unga friska vuxna män i USA har visat på ett samband mellan bekämpningsmedelsrester i frukt och grönsaker och spermiekoncentration och antalet spermier.
2016-04-20 -  Ny skrift från EPOK: Nästa steg för ekologiskt lantbruk – Eko 3.0
Hur kan ekologisk produktion och konsumtion utvecklas för att bättre svara mot framtidens stora globala utmaningar? Den nya skriften bygger på broschyren ”Organic 3.0 for truly sustainable farming & consumption”...
2016-04-20 -  Så kan naturliga fiender gynnas i grönsaks- och äppelodlingar
En ny kunskapssyntes från EPOK handlar om hur odlare kan gynna naturliga fiender till skadegörare och huruvida detta verkligen kommer att ha effekt på avkastning och kvalitet. Och är biologisk mångfald...
2016-04-20 -  Kombinerad biologisk bekämpning mot kålfluga
Kålflugan är en allvarlig skadegörare på olika kålväxter. Genom att kombinera biologisk bekämpning med naturligt förekommande parasitsteklar och svampar som angriper insekter blir effekten på kålflugan...
Sidan uppdaterad: 2016-05-04. Sidansvarig: karin.ullven@slu.se

Forskningsagenda

Forskningsagenda för ekologiskt lantbruk 2013 Forskningsutmaningar och kunskapsbehov inom ekologisk produktion och ekologisk matForskningsagenda för ekologiskt lantbruk 2013
Forskningsagendan finns även på engelska.

Hitta fler publikationer här

 

EPOK:s Webb-TV

Inslag från 29 januari 2015
Gunnar Rundgren, Global Eating Disorder.Global Eating Disorder
Gunnar Rundgren höll ett seminarium utifrån innehållet i sin nya bok där han krossar myten om konsumentens fria val när det gäller mat.

Se fler inslag från Webb-TV

 

Vi på EPOK

Föreståndare
Maria Wivstad
018-671409, 070-6771409


Redaktör /  Kommunikatör
Karin Ullvén
018-671696, 070-6561696

Kommunikatör
Janne Nordlund Othén
018-671794, 072-7029288

 

Projektkoordinator
Eva Salomon
010-516 6961


Se vilka forskare som är knutna till EPOK

 

SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, har verksamhet över hela Sverige. Huvudorter är Alnarp, Uppsala och Umeå.
Tel: 018-67 10 00 • Fax: 018-67 20 00 • Org nr: 202100-2817 • Om webbplatsen