Scandic Linköping City , Linköping

Trädgårdskonferens i Linköping

konferenser |
TTcollage_250.jpg

Politik, trender, forskning och vatten – trädgårdskonferensen i Linköping den 24 oktober bjuder på många högaktuella ämnen. Kom och lyssna på intressanta föredrag och träffa kollegor från branschen.

Anmäl dig här!

Övriga uppgifter

De uppgifter du registrerar här kommer att sparas i en databas hos SLU. Personuppgiftslagen, PUL, kräver att du först godkänner detta. Läs mer om behandling av personuppgifter på SLU:s webb på sidan Om webbplatsen, i sidfoten.
Ur programmet

• Landsbygdsminister Sven- Erik Bucht inledningstalar och svarar på frågor från publiken.
• Framtidsforskaren Jens Lanvin från Ipsos
Sofia Ulver, från  Lunds universitet berättar om konsumtionstrender som påverkar de olika aktörerna i trädgårdsnäringen.

Forskare från SLU presenterar spännande resultat från bland annat forskning om framtidens grönsaksdisk och om hur man gynnar nyttoinsekterna i frukt- och grönsaksodlingen.

Konferensen riktar sig till hela trädgårdsnäringen och alla som arbetar med yrkesmässig produktion av grönsaker, frukt, bär, prydnadsväxter, plantskoleväxter och andra trädgårdsväxter.

Observera att konferenslokalerna rymmer 90 personer så antalet platser är begränsat.

Välkommen!

Tid: 2017-10-24 09:00 - 17:30
Ort: Linköping
Lokal: Scandic Linköping City
Arrangör: Trädgårdskonferensen 2017 ordnas av Tillväxt Trädgård vid SLU i Alnarp, LRF Trädgård, Jordbruksverket och Hushållningssällskapen.
Sista anmälningsdag: 10 oktober 2017
Pris: Konferensavgift 780 kr inkl. moms. I avgiften ingår lunch och kaffe på förmiddagen och eftermiddagen. Avgiften betalas vid ankomst före konferensens start. Anmälan är bindande fr.o.m. den 10 oktober. Vid uteblivit deltagande faktureras full avgift om inte läkarintyg kan uppvisas.
Mer information:

Susanna Lundqvist, 040 41 51 75 eller  susanna.lundqvist@slu.se

Fanny Malmström, 0708 93 05 79 eller  fanny.malmstrom@slu.se

Länk till dokument

För fullständigt program se "Länk till dokument"

09.00-10.00 Registrering/ Betalning/Förmiddagsfika

10.00-10.05
Håkan Schroeder, dekan SLU i Alnarp, hälsar välkommen

10.05-10.45
Sven-Erik Bucht, landsbygdsminister inleder konferensen, möjlighet ges att ställa frågor

11.00-11.45  Framtidsreflektion - Samhället, maten och landsbygden
Jens Lanvin, framtidsforskare, IPSOS

11.45-13.00 Lunch

13.00-13.45  Den nygröna revolutionen, dess med- och mottrender
Sofia Ulver, trendanalytiker, Lunds universitet

14.00-14.30  Ett år i den gröna näringen
Håkan Johnson, VD Kalmar Öland Trädgårdsprodukter

14.30-15.00 Eftermiddagsfika

Valbara seminarier

15.00-16.00

Gör dig redo för nästa företagare – vem tar över?

Susanne Lundgren (moderator), LRF Företagarakademi  samt två odlare

15.00-16.30

Frilandsodlade grönsaker - produktionsutmaningar i ett förändrat klimat

En diskussion med representanter från SMHI, Livsmedelsverket, SLU, Länsstyrelsen och LRF

16.00-16.30

Ta kål på svinnet i fält

Marie Olsson, SLU i Alnarp

16.00-16.30

Frilandsodlade grönsaker – produktionsutmaningar i ett förändrat klimat (fortsättning)

16.30- 16.45

Bensträckare

16.45-17.30

Framtidens grönsaksdisk – en morot för utveckling

Fredrik Fernqvist, SLU i Alnarp

16.45 -17.30

Praktiska erfarenheter av blomsterremsor

Weronika Swiergiel, SLU Alnarp och Märta Johansson, odlare

Moderator under dagen: Peter Borring, LRF

17.30 - Konferensen avslutas

Efter konferensen finns det möjlighet att delta i en gemensam middag. Observera att för att delta i middagen så är det en separat anmälan. Konferensavgiften är exkl. middag på kvällen. Middagen på kvällen är till självkostnadspris i LRF Trädgårds regi. För mer information och anmälan var vänlig och kontakta Maja Persson, LRF Trädgård, maja.persson@lrf.se eller 0413- 55 90 32

Tillväxt Trädgård är ett samarbete mellan näringsliv och akademi med syfte att skapa tillväxt och hållbar utveckling i trädgårdsnäringen. Tillväxt Trädgård är ett samarbete mellan SLU, LRF Trädgård, RISE Jordbruk och livsmedel (fd. SP/JTI), Hushållningssällskapet, Växa Sverige, Lovang Lantbrukskonsult, Cascada och ProGro.

Konferensen finansieras av konferensavgifter och Europeiska fonden för landsbygdsutveckling: Europa investerar i landsbygdsområden.

Susanna Lundqvist, projektledare
Enheten för samverkan och utveckling, SLU i Alnarp
susanna.lundqvist@slu.se, 040-41 51 75

Fanny Malmström