maj
Hantverkslaboratoriet, Trädgårdens skola, Mariestad

INSTÄLLT! Inspirationsdag: Bland kålgårdar och stickspån

Påsklilja. Foto Linnea Oskarsson, SLU.JPG

Västergötlands hembygdsförbund inbjuder i samarbete med Hantverkslaboratoriet vid Göteborgs Universitet och Studieförbundet Vuxenskolan till en inspirationsdag om olika hantverk och hantverkskunskaper.

Inspirationsdagen inleds med en gemensam föreläsning "Inventera, bevara och använda det gröna kulturarvet" av Henrik Morin från Nationella genbanken, POM. Föreläsningen hålls i aulan i Trädgårdens skola. Efter det förflyttar sig deltagarna till Trädgårdsmästeriet och Universitetsparken på andra sidan Tidan. Vid anmälan, välj ut två workshops/seminarium att gå på, en på förmiddagen och en på eftermiddagen. Läs mer om varje workshop i programmet som länkats till längre ner på sidan. Karin Persson från Nationella genbanken, POM, håller i workshopen "Lökar och knölar i gamla trädgårdar" och Henrik Morin ansvarar för workshopen "Väva vassmattor". Dagen avslutas med en föreläsning.

Tid: 2017-05-20 09:00 - 15:00
Ort: Mariestad
Lokal: Hantverkslaboratoriet, Trädgårdens skola
Arrangör: Västergötlands hembygdsförbund, Hantverkslaboratoriet vid Göteborgs universitet samt Studieförbundet Vuxenskolan
Sista anmälningsdag: 5 maj 2017
Pris: 200:-, exklusive lunch. Kostnaden faktureras i efterhand.
Mer information:

Mer information om dagen finns här! Information om valbara workshops finns här.

Anmälan senast 5 maj till Studieförbundet Vuxenskolan Västra Götaland vgregion@sv.se.

Henrik Morin, konsulent, Institutionen för landskapsarkitektur, planering och förvaltning, SLU, henrik.morin@slu.se, 070-313 29 82

Sidansvarig: linnea.oskarsson@slu.se