jun
Wången, Ulls hus, Ultuna

Workshop & webbinarium: Nya verktyg och data för naturvärdesinventering i skog

seminarier, workshops |

Med utgångspunkt från det vinnande bidraget av Hack for Sweden Award 2017 (Projekt Skog) genomför Skogsdatalabbet och Artdatabanken vid SLU en gemensam workshop/webbinarium. Syftet är att belysa hur olika typer av data kan kombineras för att ge ny information av värde för skoglig naturvärdesinventering.

Tid: 19 juni 13.00-17.00 Wången, Ulls hus, SLU, Ultuna, Uppsala.

Det finns plats för tio personer i lokalen. För de som inte kan delta på plats finns det möjlighet att delta i webbinariet eller följa webbsändningen via live-stream. Kontakta anna-lena.axelsson@slu.se för anmälan och mer information.

13.00-14.30
Inledning, presentation av deltagare mm. Anna-Lena Axelsson, Koordinator för Program Skog, föreståndare för Skogsdatalabbet, SLU.

• Presentation/Demonstration av "Projekt Skog" och planer på vidareutveckling. Johan Marand, Vinnare av Hack for Sweden Award 2017.
  • Artobservationer och andra data från Svenska LifeWatch. Holger Dettki, Systemansvarig SLW, Artdatabanken, SLU.
  • Heltäckande skogliga data. Vad finns och vad är på gång? Mats Nilsson, forskare, Institutionen för skoglig resurshushållning, SLU (Deltar via video).

14.30-15.00 Fika

15.00-16.00 Presentationer av andra data eller tillämpningar med koppling till naturvärden och naturvärdesinventering i skog. Anmäl intresse för att hålla en presentation (på plats eller via video) till anna-lena.axelsson@slu.se.

• Skiktning och luckighet från 3D-fjärranalysdata – vad är möjligt? Eva Lindberg, forskare, Institutionen för skoglig resurshushållning, SLU. (Deltar via video).
  • Alejandro Ruete/Olof Widenfalk. Greensway. Titel meddelas senare.

16.00-17.00 Diskussion om samarbetsmöjligheter och möjliga vägar framåt. Sammanfattning och avslutning.

Tid: 2017-06-19 13:00 - 17:00
Ort: Ultuna