vattnetvag760.jpg

Ulls hus, plan 2, Uppsala

Utställning: Vattnet kommer!

vattnetkommer1-FotoBodilJohansson.jpg

Hur påverkar ett varmare klimat våra kuster och hur mycket kommer havet kunna stiga? Och vad händer med samhället när landskapet förändras? Välkommen att besöka utställningen Vattnet kommer! som visas på SLU i Uppsala mellan den 11 september och 11 oktober.

Utställningen Vattnet kommer! visar på landskapsförändringar, förhållningssätt och strategier i förhållande till ett hav som stiger. Naturvetenskapliga forskningsresultat möter metoder baserade i konst och design, som syftar till att ge bättre plats för att förstå, men också acceptera för att kunna agera på bästa sätt.

Kurator för utställningen är Carola Wingren, professor i landskapsarkitektur vid SLU. Annika Carlsson står för grafisk form och scenografi.

Utställningen visades tidigare i år på Form/Design Center i Malmö och sätts nu upp i reviderad form som en del i firande av att  SLU fyller 40 år som universitet, samtidigt som SLU:s fortlöpande miljöanalys fyller 20 år som egen verksamhetsgren.

Vattnet kommer! invigs den 8/9 kl. 14:30.

Varmt välkomna att besöka utställningen!

Tid: 2017-09-11 - 2017-10-11
Ort: Uppsala
Lokal: Ulls hus, plan 2
Arrangör: SLU
Mer information:

Kontakt och bokning, vänligen skicka mejl till:
vattnetkommer@slu.se

Öppettider: Utställningen håller öppet vardagar kl. 8.00-16.00.

Visningar sker tisdagar och torsdagar kl. 13, 14 och 15. Andra tider kan bokas i mån av tid efter överenskommelse.

Hitta till SLU Uppsala

För bokning och frågor:
vattnetkommer@slu.se

Ansvarig för utställningen:
Carola Wingren, professor
Institutionen för landskapsarkitektur, planering och förvaltning, SLU
carola.wingren@slu.se, 040-41 51 61, 0707-10 41 11

Sidansvarig: ann-katrin.hallin@slu.se