SLU-nyhet

Sök finansiering hos Vinnova för innovationsprojekt

Publicerad: 19 december 2016

Hos Vinnova tävlar Sveriges mest spännande innovationsprojekt om finansiering för att utveckla framtida affärer. I december öppnar två erbjudanden riktade till små och medelstora företag.

– Syftet med Vinnovas finansiering är att ge företag möjlighet att skapa affärsmöjligheter och utveckla skalbara affärsmodeller baserade på nyskapande affärsidéer. Genom vårt stöd ges möjlighet för företag att stärka sin innovationsförmåga och konkurrenskraft, säger Johan Gomez de la Torre, utvecklingsansvarig på Vinnova.

”Innovativa startups” riktar sig till företag som antingen är aktiebolag eller ekonomisk förening, är yngre än fem år samt har upp till 49 anställda, medan ”Innovationsprojekt i företag” riktar sig till aktiebolag och ekonomiska föreningar som har maximalt 250 anställda.

– Vinnova arbetar aktivt för att öka jämställdheten i svenskt näringsliv med motivet att det bland annat är en förutsättning för ökad konkurrenskraft. Därför hoppas vi särskilt på att företag med kvinnor i nyckelpositioner söker, säger Johan Gomez de la Torre.



Fakta:

Ansökningsperioden pågår från 6 december fram till 17 januari 2017. Mer information om vilka som kan söka och hur det går till finns på vinnova.se