SLU-nyhet

Green Innovation Park - Grön företagspark invigd i Uppsala

Publicerad: 22 september 2016

Nu har Green Innovation Park slagit upp portarna. Företagsparken är en gemensam satsning av SLU och Akademiska Hus för att skapa en kreativ miljö där forskning och företag utvecklar varandra.

Inom Green Innovation Park ska människor mötas och stimulera varandras idéer till framgångsrika företag som ett bidrag till en hållbar framtid. SLU:s campusområde i Ultuna blir ett nav för gröna innovationer. Här finns plats för så väl enmansföretag som större innovationsföretag. Totalt finns det idag ett 30-tal företag i Green Innovation Park och i och med invigningen öppnas nu upp för ytterligare aktörer att etablera sig.

Målet är att år 2030 ska runt 200 företag vara etablerade i området. I takt med det kommer en ny stadsdel växa fram runt SLU:s campus med nya bostäder, affärer och kommunikationer.

– Vi tror starkt på Green Innovation Park. Kombinationen av forskning, företag och entreprenörer kommer att ge möjlighet till nya spännande innovationer. Genom det etablerade stöd vi och våra kollegor i Uppsalas innovationssystem kan erbjuda tror vi nya idéer från Green Innovation Park snabbt kan nå ut på marknaden, säger Urban Eriksson, VD på SLU Holding AB.

– Green Innovation Park är ett helt nytt sätt för SLU att skapa samverkansmöjligheter med det gröna näringslivet. Att vara fysiskt nära sina samverkansparter skapar utmärkta möjligheter för SLU bidra till en mer hållbar samhällsutveckling. Vi ser fram emot att utveckla Green Innovation Park både här och på de andra orter SLU är verksamma, säger Erik Fahlbeck, vicerektor för samverkan vid SLU.

Satsningen Green Innovation Park har stöd av Regionförbundet i Uppsala län, Uppsala kommun och Tillväxtverket

Relaterade sidor:


Kontaktinformation