Fakta:
Huvudprogram, stora tältet
Moderator: Lisa Förare Winbladh
10.30 VÄLKOMNA (Erik Fahlbeck, vicerektor SLU)
10.45 PANELSAMTAL: Hur påverkar våra attityder mängden mat som slängs? (Sofia Boqvist, SLU; Helena Röcklinsberg, SLU; Sally Voltaire; Christian Hellberg)
11.30 FÖRELÄSNING: Varför svensk matproduktion? (SLU Studentpool)
12.00 PANELSAMTAL: Klimatsmart mat, vad ska man äta nu och i framtiden? (Per Sandin SLU; Maria Wivstad, SLU; Anna Richert, WWF; Katharina Luhr, Miljöborgarråd)
13.00 FÖRFATTARE & FORSKARE SAMTALAR: Betydelsen av trädgårdar och jorden(Anna Mårtensson, SLU; Niklas Kämpargård, Fotograf & skribent)
13.30 PANELSAMTAL: Var sker matsvinnet och hur kan vi minska det? (Marie Olsson, SLU); Mattias Eriksson, SLU; Henrik Nerell, McDonalds; Katharina Luhr, Miljöborgarråd; Sally Voltaire)
14.30 PRISUTDELNING: Årets unga bonde 2017 (McDonalds; LRF Ungdomen)
15.00 FÖRELÄSNING: Vad krävs av matproduktionen när världsbefolkningen ökar? (SLU Studentpool)
15.30 PANELSAMTAL: Hur ska vi producera mat utan att förstöra miljön? (Göran Bergkvist, SLU; Erik Fahlbeck, SLU; Claes Johansson, Lantmännen; LRF)
16.30 AVSLUT (Erik Fahlbeck, vicerektor SLU)
Speakers corner
10.15 Sjukdomsframkallande bakterier i sallader (Karin Söderqvist, SLU)
10.45 Matens klimatpåverkan och klimatskatt på livsmedel (Emma Moberg, SLU)
11.15 Avel har gjort våra grisar effektiva! (Nils Lundeheim, SLU)
11.45 Klimatsmarta tips och recept i vardagen Kokboken "Det smarta köket" (Jon Möller, Stockholms Stad)
12.15 Campylobacter-utbrottet! (Ingrid Hansson, SLU)
12.45 GMO, vad är det? (SLU Studentpool)
13.15 Äta etiska insekter? (Helena Röcklinsberg, SLU)
13.45 Matens klimatpåverkan och klimatskatt på livsmedel (Emma Moberg, SLU)
14.15 Ansvar från jord till bord för mer klimatsmart mat (Claes Johansson, Lantmännen)
14.45 Klimatsmarta tips och recept i vardagen Kokboken "Det smarta köket" (Jon Möller, Stockholms Stad)
15.15 Sjukdomsframkallande bakterier i sallader (Karin Söderqvist, SLU)
15.45 Äta etiska insekter? (Helena Röcklinsberg, SLU)
16.15 Campylobacter-utbrottet! (Ingrid Hansson, SLU)