Hoppa till huvudinnehåll

SLU ekologisk produktion och konsumtion, EPOK

EPOK arbetar med kunskapsförmedling och kommunikation samt initiering och samordning av forskning och utbildning om ekologiskt lantbruk och ekologisk mat.


Det finns 204 sidor som är taggade med SLU Ekologisk produktion och konsumtion:

bkm eko omgivningar

Möjligheten att både skadegörare och naturliga fiender sprider sig mellan ekologiska och konventionella fält har tidigare mest utforskats med modellsimuleringar. I vilken utsträckning det förekommer

Undersökning av jordbrukarnas preferenser för naturmiljöer

Är du lantbrukare eller känner du lantbrukare? Blomsterremsor, häckar, träddungar och andra naturmiljöer kan öka den biologiska mångfalden och gynna till exempel pollinatörer och naturliga fiender

Tora Råberg – ny Epokforskare med fokus på livsmedelsberedskap

Tora Råberg är det senaste tillskottet i Epoks forskargrupp och har som uppdrag att koordinera olika områden av livsmedelsberedskap kopplat till ekologisk produktion. Tora är hortonom och arbetar

Webbinarium om hållbarhetsbedömningar

janne.nordlund.othen@slu.se FiBL anordnar ett webbinarium med fokus på olika metoder för hållbarhetsbedömning i jordbruks- och livsmedelssystem. Webbinariet riktar sig till forskare och andra

Agroforestry i Ukraina – lansering av policy brief

janne.nordlund.othen@slu.se Välkommen till lansering av rapporten ”Seven reasons to invest in agroforestry for post-war reconstruction and reform efforts in Ukraine”. Lanseringen arrangeras av

Doktorsavhandling om hållbar växtproduktion anpassad till klimatförändringar

På torsdag disputerar Alessio Costa. I sin avhandling visar han hur variationer i växtföljden, alltså hur man växlar mellan olika grödor på sin åker, kan ge säkrare skördar och ökad hållbarhet i en

Organics Europe Youth Event 2024

Organics Europe Youth Event 2024 janne.nordlund.othen@slu.se The second edition of Organic Europe Youth Event (OEYE) will be held on 8-9 July 2024, in Bari, Italy with an optional excursion on the

Nu är växtskyddsavsnittet på Ekofakta uppdaterat

Växtskyddsavsnittet under ”Vad säger forskningen om ekologiskt lantbruk?” på ekofakta.se är nu uppdaterat. Avsnittet tar upp frågor kring växtskydd och bekämpningsmedel i ekologiskt och

Ny skrift om trädjordbruk från Jordbruksverket

Jordbruksverket har nyligen släppt en skrift om trädjordbruk i Sverige. Trädjordbruk innebär att vedartade växter integreras med andra grödor och /eller djurproduktion på samma yta. Trädjordbruk kan

Övervintrade spindlar kan ha en positiv effekt på biologisk bekämpning av skadedjur i fruktodling

Möjligheterna för insekter och spindeldjur att övervintra påverkar kommande säsongers bestånd, vilket har en direkt inverkan på ekosystemtjänster och bevarande av biologisk mångfald. Forskare i

Sverige bäst i Norden på ekologiskt inom offentlig sektor – studie från Köpenhamns universitet samlar lärdomar

Trots knappa resurser är 37 procent av maten som konsumeras inom offentlig sektor i Sverige ekologisk, en betydligt högre siffra än i övriga Norden. Framgången härleds till den ideella organisationen

Hur går det med målet i Jord till bord-strategin om att halvera kväveförluster till 2030?

Jord till bord (Farm to fork) publicerades i maj 2020 som en del av arbetet med EU:s Gröna giv och innehöll flera mål för en mer hållbar livsmedelsproduktion som ska uppnås innan år 2030. Ett av

Loading…