Institutionen för norrländsk jordbruksvetenskap
Skördetiden påverkar mjölkkons konsumtion och avkastning
Mjölkproduktion som baseras på en hög andel vallfoder är ekonomiskt och miljömässigt gynnsam. Klimatförändringar skapar nya förutsättningar för odling och skörd av vallen. Växtsäsongen har blivit
Varför har värmebehandling av rapsmjöl inte större effekt på mjölkavkastningen?
Flera tidigare utfodringsförsök har visat att rapsmjöl kan ersätta sojamjöl till mjölkkor i foderstater baserade på gräs/klöverensilage. Rapsmjöl har traditionellt värmebehandlats för att effekten
Påverka EU:s agenda för forskning och policy som rör marken
Nu kan du som arbetar med markfrågor inom jordbruk bidra till utformningen av EU:s framtida forskningsfinansiering och policy för mark. Det gör du genom att besvara en anonym enkätundersökning senast
Kvinnomaraton - Symposium for women in research
Kvinnomaraton - Symposium för kvinnliga forskare markmiljo-webb@slu.se Är du en kvinnlig forskare som är intresserad av att träffa andra kvinnliga forskare för att nätverka och diskutera gemensamma
utlysningen IDA3 tillfalle2
Utlysningen från Interdisciplinary Academy – frågestund och matchningar futurefood@slu.se Välkommen till ett lunch-webbinarium om utlysningen av den nya omgång av Interdisciplinary Academy (IDA),
utlysningen IDA3 tillfalle1
Utlysningen från Interdisciplinary Academy – frågestund och matchningar futurefood@slu.se Välkommen till ett lunch-webbinarium om utlysningen av den nya omgång av Interdisciplinary Academy (IDA),
Mindre metan med havre i fodret
För ett antal år sedan var havre det vanligaste spannmålsslaget i mjölkkornas foderstat, men nu för tiden är det betydligt vanligare med korn. Dock visar studier att mjölkavkastningen är minst lika
Havre sänker kons metanutsläpp
Laboratorieförsök har visat att ersättning av korn med havre kan minska metanutsläppen från våmmen. Ett uppföljande utfodringsförsök med mjölkkor visar liknande resultat. I utfodringsförsöket ingick
In-situ mätning av köttmarmorering
Marmorering är synligt intramuskulärt fett i form av strimmor i muskeln och kan bilda ett nätliknande mönster. Marmorering påverkar kvalitéegenskaper på köttet som smaklighet, mörhet och saftighet.
Prestigefyllt pris till SLU-doktorand
Hasitha Priyashantha disputerade vid SLU:s institution för molekylära vetenskaper i september 2021. Nu har en av hans artiklar utsetts av The American Dairy Science Association (ADSA) till årets
Webbinarium: Introduktion till fjärranalys av mark
Webbinarium: Introduktion till fjärranalys av mark markmiljo-webb@slu.se Vill du lära dig mer om fjärranalys av mark? Under det här webbianriet får du en introduktion till teknikerna och hur de kan
Webbinarium: markburen fjärranalys av mark
Webbinarium: Introduktion till markburen fjärranalys (proximal sensing) av mark markmiljo-webb@slu.se Vill du lära dig mer om fjärranalys och markburen fjärranalys (proximal sensing) av mark? Under