Livsmedelssäkerhet för alla

Menykörkort Livsmedelshygien ger baskunskap om livsmedelshygien på cirka åtta timmar. Kursen genomförs vid kursdeltagarens egna dator den takt som passar. Efter genomförd examination kommer ett "körkort" som kursbevis. Kursen passar såväl småföretagaren som det stora företaget.

Ny kurs om innovation

Största delen av Menys kursutbud är webbaserat. Just nu håller vi på att ta fram en ny kurs - Innovation och produktutveckling. Kursens teoretiska avsnitt kommer att varvas med övningsuppgifter. Innovation och produktutveckling kommer att ges från våren 2016.

Plats för fler i Livsviktigt

Mentorskapspar i samtal

Sedan januari pågår projektet Livsviktigt, en satsning på tillverkande livsmedelsföretag i Västra Götaland. Via tre steg höjer deltagarna sin kompetens för att i slutändan stärka sitt företags attraktivitet och konkurrenskraft.
Nu har Västra Götalandsregionen, som finansierar projektet, öppnat dörren för att fler företag ska kunna ansluta sig till projektet. Låter det intressant och något som ert företag skulle vilja investera tid och engagemang i, så hör av er till projektledare Anna-Karin Johnson.

Mer information och anmälan finns här 


Logga in till din Menykurs

Menyfilmen
Vill du veta mer om Meny, bakgrunden och hur vi arbetar idag? Klicka på bilden ovan så kommer du till en sida med filmen om Meny, artikelarkiv, rapporter etc

Djuromsorg vid slakt

Det krävs kompetensbevis för alla som hanterar djur i samband med slakt och avlivning inom EU. SLU har därför tagit fram DISA (djuromsorg vid slakt och avlivning), ett webbaserat utbildningsmaterial som finns fritt tillgängligt på nätet: DISA.
Menys ger en utbildning som bygger på DISA-modulerna och finns i två varianter - antingen med två träffar på SLU i Skara eller helt på distans. I utbildningen ingår även slutprov för kompetensbevis. Läs mer under Kurser.
 
Sidan uppdaterad: 2016-04-05.

meNY – Expertkompetens Livsmedel   Meny arbetar med kompetensutveckling och riktar sig till företag inom livsmedelsbranschen i Sverige.