Sveriges lantbruksuniversitet

Alumnverksamhet - SLU Alumn

Som alumn vid SLU är du en viktig ambassadör för vårt universitet och den utbildning du läst. Genom att engagera dig som alumn får du möjlighet att hålla kontakt med andra alumner, nätverka, påverka och utvecklas i din profesionella roll.

Olle F_textblock.jpg

Årets SLU-alumn 2017

Den 8 november korar vi årets SLU-alumn. Det kan vara en person som har gjort framstående insatser inom sin karriär eller utfört något som är värt att uppmärksammas inom sitt område. Känner du till en tidigare student på SLU som du tycker ska bli nominerad? Skicka då ett mejl till slualumn@slu.se med en motivering.

På bilden ser du Olle Forshed, jägmästare och regnskogsexpert på Världsnaturfonden WWF, som utsågs till årets SLU-alumn 2013.

Alumninet.png

SLU:s alumnnätverk

Alumnnätverket möjliggör universitetets fortsatta kontakt med dig som alumn, t.ex. genom att ge dig senaste nytt om forskning, utbildning och andra alumner från SLU.

InstAlumni.jpg

Institutionernas alumnverksamhet

Här lägger vi upp länkar till institutionernas alumnverksamhet.

  • Hippologutbildningen arbetar aktivt med sina alumner. Kika in på deras webbsida  för inspiration och läs mer om vad deras tidigare studenter gör idag.

Har din institution alumnverksamhet och vill samarbeta?

SLU alumn samarbetar gärna med institutioner som har egen alumnverksamhet. Hör av er till slualumn@slu.se så tar vi ett möte och ser vad vi kan hitta på tillsammans. 

Agronomer-96.JPG

Alumn = tidigare student

Ordet alumn kommer av latinets ”alumnus” som betyder lärjunge eller skyddsling. Idag är alumn ett etablerat internationellt begrepp för tidigare studenter vid ett universitet.

Som alumn är du en förebild för våra studenter och för kommande studenter som funderar på att plugga på SLU. Kanske vill du komma tillbaka och berätta om din tid på SLU eller dela med dig av dina erfarenheter från ditt arbetsliv?

Publicerad: 19 maj 2017 - Sidansvarig: utb-webb@slu.se