Sveriges lantbruksuniversitet
Swedish University of Agricultural Sciences
Sveriges lantbruksuniversitet
Swedish University of Agricultural Sciences

Biblioteket

Sveriges lantbruksuniversitet
Swedish University of Agricultural Sciences

Om Epsilon

Epsilon är ett system för open access-publicering av publikationer som produceras vid SLU. Alla publikationer i Epsilon finns tillgängliga i fulltext.

Epsilon startade 1999 som ett projekt för att ta fram modeller för elektronisk publicering av SLU-publikationer. I dag består Epsilon av två aktiva deldatabaser: det Öppna arkivet (för publicering av avhandlingar, vetenskapliga artiklar, rapporter, konferensbidrag med mera) och arkivet för Studentarbeten. 

Epsilons öppna arkiv

Innehåller material från det gamla avhandlingsarkivet (doktors- och licentiatavhandlingar från 2003 och framåt) samt det gamla Öppna arkivet. Det innehåller till exempel avhandlingar, artiklar, rapporter, faktablad, böcker och konferensbidrag. Även sk. Introductory papers publiceras här.

Epsilons arkiv för studentarbeten

 är Bologna-anpassat och innehåller arbeten från SLU:s utbildningar. Det är det nyaste arkivet, öppnat mars 2009, och det körs under EPrints3.

Det finns också ett äldre arkiv för examensarbeten, Epsilon Undergraduate Theses Archive, som innehåller examensarbeten inom äldre utbildningsprogram, utförda vid SLU:s institutioner från 2003 till 2009. Observera att inte alla arbeten lagts in och att enstaka arbeten äldre än 2003 förekommer. Arkivet stängdes för nya inmatningar i november 2009 men är fortfarande tillgängligt att söka i.

 

Publicerat senaste veckan i:

Öppna arkivet
Självständiga arbeten

Sidan uppdaterad: 2014-03-14. Sidansvarig: jenny.ericsson@slu.se

SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, har verksamhet över hela Sverige. Huvudorter är Alnarp, Skara, Umeå och Uppsala.
Tel: 018-67 10 00 • Fax: 018-67 20 00 • Org nr: 202100-2817 • webbredaktionen@slu.se • Om webbplatsen