Sveriges lantbruksuniversitet
Swedish University of Agricultural Sciences
Sveriges lantbruksuniversitet
Swedish University of Agricultural Sciences

Biblioteket

Sveriges lantbruksuniversitet
Swedish University of Agricultural Sciences

Publicera i Epsilon

På den här och underliggande sidor hittar du information om SLU:s open access-arkiv Epsilon. Här finns också guider till hur du färdigställer olika publikationstyper och registrerar dem i Epsilon.

    Publicera i Epsilon
        Skapa konto i Epsilon

Vad är Epsilon?

Epsilon är ett system för open access-publicering av publikationer som produceras vid SLU. Alla universitetets avhandlingar, studentarbeten, rapporter och faktablad registreras här, samt en mängd andra publikationer. Epsilon kommunicerar med ett stort antal arkiv, sökmotorer och databaser så spridningen blir global. Allting finns fritt tillgängligt i fulltext!

Epsilon ger pålitliga länkar 

Internet är föränderligt. En sida som finns online ena dagen kan vara borta nästa. En av de många fördelarna med att din publikation ligger i Epsilon är att du har möjlighet att få en s.k. persistent länk till den. Oavsett var Epsilon-arkiven ligger i framtiden kommer denna länk att fungera och leda till din publikation.

En oföränderlig länk är möjlig tack vare något som kallas URN, Uniform Resource Name. Alla dokument som läggs in i Epsilon får automatiskt ett URN:NBN som används för att skapa den unika permanenta länken. 

Så här hittar du och använder ditt dokuments unika länk:

  1. Leta upp ditt dokuments s.k. abstract-sida i arkivet. Exempelvis: http://pub.epsilon.slu.se/5056/ Öppnas i nytt fönster 
  2. Titta efter Permanent URL en bit ner på sidan. Exempelvis för publikationen ovan står det: http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:slu:epsilon-4-294
  3. Använd denna länk när du vill dela med dig av ditt dokument till andra, exempelvis i e-post, i en annan publikation, på din hemsida.

Biblioteket står för administration och support

SLU-biblioteket står för all administration och support kring Epsilon. Registrerade publikationer granskas av biblioteket innan de slutgiltigt läggs in i systemet, för att säkerställa att all data kring publikationen stämmer. Vänd dig till oss när du har frågor!

 
Sidan uppdaterad: 2015-12-22. Sidansvarig: jenny.casey.eriksson@slu.se

SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, har verksamhet över hela Sverige. Huvudorter är Alnarp, Uppsala och Umeå.
Tel: 018-67 10 00 • Fax: 018-67 20 00 • Org nr: 202100-2817 • Om webbplatsen