Sveriges lantbruksuniversitet
Swedish University of Agricultural Sciences
Sveriges lantbruksuniversitet
Swedish University of Agricultural Sciences

Biblioteket

Sveriges lantbruksuniversitet
Swedish University of Agricultural Sciences

Publicera i Epsilon (administratör)


Enligt rektorsbeslut ansvarar institutionernas administratörer för publicering av studentarbeten från och med 1 januari 2012.

Det betyder att studenterna fortfarande ansvarar för formatering av deras självständiga arbeten, i enlighet med mallar och skrivinstruktioner för självständiga arbeten. Men för själva deponeringen av studentarbeten i Epsilon ansvarar från och med 1 januari 2012 institutionernas administratörer. Administratörerna i sin tur ska få de slutgilitgt godkända arbetena från respektive kursledare. Läs rektorsbeslutet och se arbetsgången via länken i högermenyn.

 


Registrera dig i arkivet för studentarbeten  (ny användare)

Logga in (registrerad användare)

 

Publicering i Epsilons arkiv för studentarbeten omfattar följande steg:

1. Registrera dig och logga in
2. Fyll i uppgifter om studentarbetet i ett formulär och ladda upp studentarbetet i pdf-format.

 

1. Registreringsstöd

 

1.1. Kort och snabb instruktion för registrering:

 Tänk på att ha tillgång till din e-post!

 1. Klicka på länken Registrera dig. Skriv in din SLU-e-post adress samt välj ett personligt användarnamn och lösenord. Använd INTE bokstäverna å, ä, ö.
 2. Till din e-post adress skickas ett mejl med en länk. OBS! Ibland kan dessa mejl sorteras som skräppost.
 3. Klicka på länken i mejlet för att gå vidare och aktivera ditt lösenord. Du blir då också inloggad i arkivet för första gången. 
 4. Nästa gång du vill börja arbeta i arkivet: Från sidan http://stud.epsilon.slu.se/cgi/users/home : klicka på länken Logga in och ange ditt användarnamn och lösenord. Nu är du inloggad och kan börja registrera arbeten.

2. Inmatningsstöd

OBS! Är du student ska du *inte* själv deponera ditt arbete i Epsilon. Kontakta din handledare för information.

2.1. Kort & snabb instruktion för inmatning:

 1. Logga in i Epsilons arkiv för studentarbeten.
 2. För att starta en ny inmatning, klicka på Publicera nytt dokument. Om du har många arbeten av samma typ kan det vara en bra idé att skapa en mall som du kan använda för att spara tid. Kontakta SLU-biblioteket för hjälp med att skapa mallar i Epsilon.
 3. Ange vilken nivå arbetet är skrivet på. För att gå vidare klickar du på Nästa sida.
 4. Klicka på Välj fil/Browse för att söka fram rätt fil. Observera att det arbete du laddar upp måste vara i en enda sammanhängande fil i PDF-format och måste vara den slutgiltiga versionen av studentens godkända arbete. Filnamnet ska ha formen efternamn_förnamninitial_datum och åäö ska inte finnas med. Exempel: hallberg_a_140114.pdf för Åsa Hällbergs studentarbete som deponeras i Epsilon den 14 januari 2014.
 5. Uppladdningen sker automatiskt i de flesta webbläsare. Vänta tills uppladdningen är klar och klicka därefter på Nästa sida.  
 6. Kontrollera att det står PDF vid Filformat. Ändra om det behövs. Du har också möjlighet att lägga till information om filen, t.ex. eventuell embargotid. Klicka i så fall på Visa val. Klicka sedan på Nästa sida.
 7. Nästa sida har ett antal fält för information om arbetet. Fälten med stjärna är obligatoriska. Det finns hjälptexter vid varje fält för mer information och exempel. När du är klar klickar du på Nästa sida.
 8. Ämne. Välj minst en ämneskategori som beskriver dokumentets innehåll. Du hittar underkategorier genom att klicka på plustecknet till vänster om ett ämne och lägger till ämnen genom att klicka på knappen Lägg till. Klicka sedan på Nästa sida.
 9. På sista sidan kan du skicka in din inmatning genom att klicka på Deponera dokument nu. Om du istället vill vänta och t.ex. vill kontrollera de uppgifter du angett så klickar du på Spara till senare. Vill du då ändra något så klickar du på Redigera posten, gör ändringarna och deponerar sedan dokumentet. Det är först då din inmatning går till Epsilons redaktörer.

Studentens självständiga arbete hamnar därmed i en s.k. arbetsbuffert för bibliotekets redigerare. Din inmatning kontrolleras där och biblioteket kompletterar med mer metadata innan publiceringen sker i Epsilons databas. Beroende på arbetsbelastningen kan det ta upp till ett par dagar innan publikationen blir tillänglig online i Epsilons arkiv för studentarbeten.   

 

 
Sidan uppdaterad: 2014-03-04. Sidansvarig: jenny.ericsson@slu.se

SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, har verksamhet över hela Sverige. Huvudorter är Alnarp, Skara, Umeå och Uppsala.
Tel: 018-67 10 00 • Fax: 018-67 20 00 • Org nr: 202100-2817 • webbredaktionen@slu.se • Om webbplatsen