Sveriges lantbruksuniversitet
Swedish University of Agricultural Sciences
Sveriges lantbruksuniversitet
Swedish University of Agricultural Sciences

Biblioteket

Sveriges lantbruksuniversitet
Swedish University of Agricultural Sciences

Söka bilder

Var kan du söka om du vill hitta bilder? Här kommer några tips!

                       

Foto: Lens av fotografen Richard Heaven licens Creative Commons BY 2.0

Många använder Googles bildsök för att hitta bilder. Det kan man absolut göra, men kom ihåg att dessa bilder hämtas från alla möjliga källor och det är inte säkert att du får använda dig av dem! Även bilder som du hittar på nätet är skyddade av upphovsrätten. Mer information kring upphovsrättsliga aspekter av bilder hittar du på sidan Att använda andras bilder.

Flickr är en bilddelningssida där du kan söka bland miljontals fotografier. I Flickr är det också möjligt att begränsa sina sökträffar till endast bilder som du är fri att använda (under angivna villkor) i ditt eget arbete. Detta görs genom att personen som laddat upp bilden försett bilden med en så kallad Creative Commons-licens. Mer information om detta finns på vår sida om Creative Commons - besök gärna den!

Google har bildtjänsten Picasa Web albums, där du, liksom i Flickr, kan söka bland användarnas uppladdade bilder. Även här är det möjligt att direkt få upphovsrättslig information om bilderna via Creative Commons-licenser.

Via Wikimedia Commons kan du också hitta mediefiler (bilder, ljud, video) som du kan använda dig av - kolla Creative Commons licensen!

 

Creative Commons-licens
Textinnehållet i Sök- och skrivguiden av SLU-biblioteket är licensierat under en Creative Commons Erkännande-IckeKommersiell-DelaLika 3.0 Unported licens.

 

 
Sidan uppdaterad: 2016-02-18. Sidansvarig: sss@slu.se

SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, har verksamhet över hela Sverige. Huvudorter är Alnarp, Uppsala och Umeå.
Tel: 018-67 10 00 • Fax: 018-67 20 00 • Org nr: 202100-2817 • Om webbplatsen