Ett kunskapscentrum för Sveriges arter och naturtyper
Ett kunskapscentrum för Sveriges arter och naturtyper

Tyck till om ArtDatabankens nya webb!

Brian DeweyOm du inte känner igen dig på vår webb längre är det inte så konstigt. Vi har nämligen ett helt nytt utseende och struktur samt lagt till en stor mängd information. Allt för att det ska bli lättare för dig som användare. Låt oss gärna få veta vad du tycker!

 Tyck till om nya webben


Senaste nytt

På gång

2014-08-12 -  Skogen efter branden
Skogsbränder kan ställa till stor förödelse och förstöra stora ekonomiska och kulturella värden. Men de främjar också den biologiska mångfalden, och utgör en våldsam men nödvändig förutsättning för vissa...
2014-07-14 -  Förhandsgranska 2015 års Rödlista
Den som har goda kunskaper om arter kan nu komma med kompletterande data till ArtDatabankens förslag till ny rödlista. Arter som vikare, göktyta och strandpadda ser ut att lämna rödlistan. Däremot minskar...
2014-06-30 -  Nu svärmar bastarderna in i mobilen
Lär känna Sveriges bastardsvärmare! Med hjälp av en ny kostnadsfri app kan du lära dig mer om dessa vackra och ovanliga fjärilar och samtidigt hjälpa naturvården genom att rapportera in fynd.
2014-06-26 -  ArtDatabanken söker två postdoktorer
ArtDatabanken söker två postdoktorer för att arbeta med metapopulationsdynamik i hierarkiska, dynamiska landskap.
2014-06-18 -  Ny version av appen Fisknyckeln täcker in alla svenska arter
I sommar kommer en ny version av appen Fisknyckeln. Appen blir kostnadsfri och omfattar alla kända fiskarter från svenska vatten.
Sidan uppdaterad: 2012-11-16.