Sveriges lantbruksuniversitet
Sveriges lantbruksuniversitet

CNV:s utbildningar och seminarier 2014

Naturvägledning för yrkesverksamma, 3 hp
5-6 september och 5-6 december 2014 i Uppsala

Universitetskursen Naturvägledning för yrkesverksamma (3 hp) ges i höst för femte gången av CNV och Avdelningen för miljökommunikation vid SLU. Här får du som arbetar med naturvägledning möjlighet att analysera dina verktyg, utveckla dina metoder och inspireras av andra i samma bransch. Kursen består av två träffar i Uppsala och hemuppgifter. Anmälan har öppnat och stänger den 15 april. Öppen för sen anmälan fram till kursstart (utan platsgaranti).

Planering av naturvägledning
9-10 oktober 2014 på Koster

Välkommen till ett seminarium med konkreta tips och exempel på verktyg för planering av naturvägledning. Med strukturerade mål, teman, metoder och utvärdering når du lättare dina syften. Seminariet äger rum från lunchtid torsdag till lunchtid fredag på naturum Kosterhavet, i Sveriges nyaste nationalpark, i anslutning till naturumens årliga konferens. Föreläsare och workshopledare är bland annat professor Sam Ham, SLU. Ett unikt tillfälle att få möta en av världens ledande experter på naturvägledning. 
Passa gärna på att stanna över helgen och utforska nationalparken! 

Dialog för landskap - kommunikation och delaktighet
17-19 oktober  2014 i Uppsala

I landskapet möts olika värden och tillgångar. Är du naturvägledare, aktiv i en ideell förening eller lokal intressegrupp? Vill du engagera många i en dialog om landskapets värden?  Kursen ger en teoretisk bakgrund samt konstruktiva verktyg för dialog kring landskapets värden. Kursen består av en träff under en helg i Uppsala. Kursen arrangeras av Centrum för naturvägledning.

Naturvägledning i skogen
27 november i Stockholm

Naturvägledning är en viktig del av arbetet med skogens sociala värden, som uppmärksammas allt mer idag. På det här seminariet lyfter vi fram goda exempel på naturvägledning inom skogssektorn och skapar en mötesplats för alla som arbetar med naturvägledning i skogslandskapet. Seminariet arrangeras på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien i samarbete med Föreningen Skogen och Skogen i Skolan.


Överblick. CNV har i uppdrag att samordna, initiera och vid behov genomföra utbildningsinsatser nationellt. Vi har bland annat gjort en översikt över utbildningar och kurser i Sverige med relevans för naturvägledning. 
Läs mer om detta här. 

 

Dokumentation. CNV anordnar löpande kurser, seminarier och möten för dig som arbetar med eller är intresserad av naturvägledning.  Läs mer om våra tidigare arrangemang. Vi bevakar och dokumenterar även andras aktiviteter.
Sidan uppdaterad: 2014-09-02. Sidansvarig: anders.arnell@slu.se
 
 
 
 

SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, har verksamhet över hela Sverige. Huvudorter är Alnarp, Skara, Umeå och Uppsala.
Tel: 018-67 10 00 • Fax: 018-67 20 00 • Org nr: 202100-2817 • webbredaktionen@slu.se • Om webbplatsen