Sveriges lantbruksuniversitet
Sveriges lantbruksuniversitet

CNV:s aktuella utbildningar och seminarier

Naturvägledning för yrkesverksamma, 3 hp
5-6 september och 5-6 december 2014 i Uppsala

Universitetskursen Naturvägledning för yrkesverksamma (3 hp) ges i höst för femte gången av CNV och Avdelningen för miljökommunikation vid SLU. Här får du som arbetar med naturvägledning möjlighet att analysera dina verktyg, utveckla dina metoder och inspireras av andra i samma bransch. Kursen består av två träffar i Uppsala och hemuppgifter. 

Workshop om nationell utbildningsnorm för naturvägledare
29 januari 2015 i Stockholm

Innan den utbildningsnorm för naturvägledare släpps, vilken CNV i samarbete med olika aktörer har arbetat med sedan 2009, erbjuds utbildarnaatt träffas på en workshop för att diskutera hur huvudmannen för utbildningsnormen ska utformas, samt andra frågor. Workshopen riktar sig till utbildningssamordnare som utbildar personer som guidar om och i naturen och kulturlandskapet, t ex naturguider, kulturmiljöpedagoger, naturvägledare eller utomhuspedagoger. Övriga intressenter och branschaktörer är även välkomna.

Att skriva om natur
5-6 mars 2015 i Kristianstad

Vill du utveckla din förmåga att skriva texter som fångar den naturintresserade allmänheten? Hur skriver man mer levande texter som berör människor? Under ledning av Thomas Öberg, som är en erfaren skribent av bland anant utställningstexter, skyltar, foldrar med mera, får du under två dagar arbeta med att utveckla ditt skrivande. Antalet platser är begränsat och kursen brukar fyllas snabbt - först till kvarn gäller!

Dialog för landskap - kommunikation och delaktighet
17-18 april 2015 i Uppsala. 

I landskapet möts olika värden och tillgångar. Är du naturvägledare, aktiv i en ideell förening eller lokal intressegrupp? Vill du engagera många i en dialog om landskapets värden?  Kursen ger en teoretisk bakgrund samt konstruktiva verktyg för dialog kring landskapets värden. Kursen består av en träff under en helg i Uppsala. Kursen arrangeras av Centrum för naturvägledning.


Överblick. CNV har i uppdrag att samordna, initiera och vid behov genomföra utbildningsinsatser nationellt. Vi har bland annat gjort en översikt över utbildningar och kurser i Sverige med relevans för naturvägledning. 
Läs mer om detta här. 

 

Dokumentation. CNV anordnar löpande kurser, seminarier och möten för dig som arbetar med eller är intresserad av naturvägledning.  Läs mer om våra tidigare arrangemang. Vi bevakar och dokumenterar även andras aktiviteter.
Sidan uppdaterad: 2014-11-28. Sidansvarig: anders.arnell@slu.se
 
 
 
 

SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, har verksamhet över hela Sverige. Huvudorter är Alnarp, Skara, Umeå och Uppsala.
Tel: 018-67 10 00 • Fax: 018-67 20 00 • Org nr: 202100-2817 • Om webbplatsen 
Innehåll på webbplatsen: sidansvarig eller webbredaktionen@slu.se • Tekniska problem: it-stod@slu.se