Sveriges lantbruksuniversitet
Sveriges lantbruksuniversitet

CNV:s aktuella utbildningar och seminarier

Naturvägledning för yrkesverksamma, 3 hp
3-4 september och 3-4 december (torsdag - fredag) 2015 i Uppsala

Universitetskursen Naturvägledning för yrkesverksamma (3 hp) ges 2015 för sjätte gången av CNV och Avdelningen för miljökommunikation vid SLU. Här får du som arbetar med naturvägledning möjlighet att analysera dina verktyg, utveckla dina metoder och inspireras av andra i samma bransch. Kursen består av två träffar i Uppsala och hemuppgifter. 

2015-07-28 -  Alternativ till antibiotika mot klövspaltsinflammation
Kan salicylsyra ersätta behandling med antibiotika vid inflammation av klövspalt hos mjölkkor? Allt fler rapporter tyder på det, och SVA leder därför en studie som utvärderar denna alternativa medicinering....
2015-07-24 -  SLU-forskare i Nyhetsmorgon om det nya riset
Nyheten från SLU om det nya riset som dels ger ett minskat utsläpp av växthusgaser, dels ger en ökad avkastning, har fått stor uppmärksamhet både i Sverige och internationellt.
2015-07-22 -  Nytt ris minskar växthusgaserna
En internationell grupp av forskare som leds från Sveriges lantbruksuniversitet i Uppsala har lyckats ta fram ett ris som minskar mängden växthusgaser som avges vid odling av ris.
2015-07-15 -  SCAW arrangerar workshop på internationellt symposium
Nationellt centrum för djurvälfärd (SCAW) arrangerar idag, den 15 juli 2015, en workshop på HSA International Symposium i Zagreb, Kroatien.
2015-07-15 -  "Sverige har enveckasförsvar med enveckasförsörjning"
Antalet jordbruk minskar stadigt. Enligt Jordbruksverket har en tredjedel av alla lantbruk försvunnit de senaste 25 åren. Ny forskning från SLU visar dessutom att lantbruket koncentrerats kraftigt.

Överblick. CNV har i uppdrag att samordna, initiera och vid behov genomföra utbildningsinsatser nationellt. Vi har bland annat gjort en översikt över utbildningar och kurser i Sverige med relevans för naturvägledning. 
Läs mer om detta här. 

 

Dokumentation. CNV anordnar löpande kurser, seminarier och möten för dig som arbetar med eller är intresserad av naturvägledning.  Läs mer om våra tidigare arrangemang. Vi bevakar och dokumenterar även andras aktiviteter.
Sidan uppdaterad: 2015-05-18. Sidansvarig: anders.arnell@slu.se
 
 
 
 

SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, har verksamhet över hela Sverige. Huvudorter är Alnarp, Skara, Umeå och Uppsala.
Tel: 018-67 10 00 • Fax: 018-67 20 00 • Org nr: 202100-2817 • Om webbplatsen 
Innehåll på webbplatsen: sidansvarig eller webbredaktionen@slu.se • Tekniska problem: it-stod@slu.se