Sveriges lantbruksuniversitet
Sveriges lantbruksuniversitet

CNV:s utbildningar och seminarier 2014

A Sense of Place - James Carter
16 juni i Stockholm

Är du intresserad av att utveckla planering och genomförande av dina program inom naturvägledning och kulturmiljöpedagogik? Välkommen till en inspirerande dag tillsammans med Storbritanniens ledande expert på Interpretive Planning. James Carter har arbetat mycket med planering av naturvägledning och kulturarvsinterpretation för specifika besöksmål.
Han har även varit med och skrivit en uppskattad handbok om planering - A Sense of Place.
Anmälan stängd.

Naturvägledning för yrkesverksamma, 3 hp
5-6 september och 5-6 december 2014 i Uppsala

Universitetskursen Naturvägledning för yrkesverksamma (3 hp) ges i höst för femte gången av CNV och Avdelningen för miljökommunikation vid SLU. Här får du som arbetar med naturvägledning möjlighet att analysera dina verktyg, utveckla dina metoder och inspireras av andra i samma bransch. Kursen består av två träffar i Uppsala och hemuppgifter. Anmälan har öppnat och stänger den 15 april. Öppen för sen anmälan fram till kursstart (utan platsgaranti).

Dialog för landskap - kommunikation och delaktighet
17-19 oktober  2014 i Uppsala

I landskapet möts olika värden och tillgångar. Är du naturvägledare, aktiv i en ideell förening eller lokal intressegrupp? Vill du engagera många i en dialog om landskapets värden?  Kursen ger en teoretisk bakgrund samt konstruktiva verktyg för dialog kring landskapets värden. Kursen består av en träff under en helg i Uppsala. Kursen arrangeras av Centrum för naturvägledning.

Naturvägledning i skogen
26 eller 27 november i Stockholm (besked om datum ca 20 augusti)

Naturvägledning är en viktig del av arbetet med skogens sociala värden, som uppmärksammas allt mer idag. På det här seminariet lyfter vi fram goda exempel på naturvägledning inom skogssektorn och skapar en mötesplats för alla som arbetar med naturvägledning i skogslandskapet. Seminariet arrangeras på Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien i samarbete med Föreningen Skogen och Skogen i Skolan.


Överblick. CNV har i uppdrag att samordna, initiera och vid behov genomföra utbildningsinsatser nationellt. Vi har bland annat gjort en översikt över utbildningar och kurser i Sverige med relevans för naturvägledning. 
Läs mer om detta här. 

 

Dokumentation. CNV anordnar löpande kurser, seminarier och möten för dig som arbetar med eller är intresserad av naturvägledning.  Läs mer om våra tidigare arrangemang. Vi bevakar och dokumenterar även andras aktiviteter.
Sidan uppdaterad: 2014-07-29. Sidansvarig: anders.arnell@slu.se
 
 
 
 

SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, har verksamhet över hela Sverige. Huvudorter är Alnarp, Skara, Umeå och Uppsala.
Tel: 018-67 10 00 • Fax: 018-67 20 00 • Org nr: 202100-2817 • webbredaktionen@slu.se • Om webbplatsen