Sveriges lantbruksuniversitet
Sveriges lantbruksuniversitet

Naturvägledning med olika teman

Naturvägledning, och dess kommunikativa sätt som på engelska heter interpretation, används inom fler ämnesområden.

Vi har för vana att dela upp landskapet i natur och kulturmiljö. Det kan vara svårt att se en skiljelinje och ofta gör man det onödigt jobbigt då man försöker göra det. Läs här om hur man inom naturvägledning kan göra kopplingar mellan natur och kulturmiljöer.

Naturvägledning används ofta för att förstärka kopplingen mellan människor och natur i ett försök att förbättra folks hälsa. Läs på dessa sidor om kopplingen mellan natur och hälsa.

Ämnet geologi är närvarande på de flesta platser i landet och föremål för en hel del naturvägledning. Här presenterar vi ett axplock från den naturvägledningen. Läs mer om att levandegöra geologi i landskapet

Hav och vatten kan ingå i naturvägledning på flera sätt. Läs mer om exempel på naturvägledning till hav och vatten

Allemansrätten möjliggöra en stor del av vår vistelse och naturvägledning i natur i Sverige. Naturvägledning tar ibland upp information om allemansrätten. Läs mer här hur man kan inkludera allemansrätten i naturvägledningen.

 

I CNV:s nätverk finns många olika typer av naturvägledare. Flera av dem har valt att synliggöras på CNV:s hemsida. Botanisera gärna bland dem. Är du ute efter naturvägledare verksamma inom speciella områden titta då speciellt efter de nyckelord som vissa naturvägledare har valt att ha med i sin presentation. Här är de medlemmar som valt att synliggöra sin verksamhet.  

 

 

 

 

 

 

Sidan uppdaterad: 2014-10-22. Sidansvarig: per.sonnvik@slu.se

SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, har verksamhet över hela Sverige. Huvudorter är Alnarp, Skara, Umeå och Uppsala.
Tel: 018-67 10 00 • Fax: 018-67 20 00 • Org nr: 202100-2817 • webbredaktionen@slu.se • Om webbplatsen