Sveriges lantbruksuniversitet
Sveriges lantbruksuniversitet

Nyheter från Future Forests

Future Forests Årsrapport för 2015

Future Forests får internationellt beröm för tvärvetenskap och nytänk kring samverkan

(160414) Future Forests får erkännande för att ha skapat en god miljö för tvärvetenskapligt forskningssamarbete och samverkan med samhället av den internationella expertpanel som utvärderat forskningsstiftelsen Mistras samlade klimatforskning. Utvärderarna uppmuntrar alla ansträngningar som görs för att ta tillvara på det som byggts upp.

– Vi vill gärna se att man bygger vidare på den kontakt med samhällsaktörerna som byggts upp och gör den ännu starkare, säger expertpanelens ordförande Harald Dovland.

Nyheter från Future Forests

Future Forests programchef i Sveaskogs styrelse

(160426) Future Forests programchef Annika Nordin kommer att ingå som ledamot i det statliga skogsbolaget Sveaskogs styrelse. Läs mer.

Skogsskötsel för större variation i skogsbruket

(160425) Produktionen av biomassa ska öka samtidigt som miljötillståndet i skogen ska förbättras och ett mer varierat skogsbruk uppnås. För att skapa förutsättningar för dessa mål har Skogsstyrelsen och Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklat en modell för adaptiv skogsskötsel. Läs om projektet.

Future Forests summerar 2015

(160412) Läs om hur Future Forests integrerar forskning om klimatnytta och klimatanpassning och hur Future Forests forskning kommer till nytta tack vare ett brett tvärvetenskapligt anslag och ett ambitiöst arbete med att engagera samhällets aktörer. Ladda ner Future Forests Årsrapport 2015. Beställ en tryckt rapport: annika.mossing@slu.se

Föreläsningarna från Future Forests Week går att se på webben

(160412) Alla föreläsningar från Future Forests week finns att se. Se länkar från respektive dag: Biologisk mångfald i framtidens skog, Klimatet och framtidens skog, Mark och vatten i framtidens skog.

Future Forests i Almedalen

(160404) Future Forests planerar flera aktiviteter under årets Almedalsvecka. Se några av programpunkterna redan nu.


Vad är Future Forests?

Future Forests är ett Mistra-program. SLU (Sveriges lantbruksuniversitet) är värduniversitet. Programmet är en gemensam forskningssatsning mellan SLU, Umeå universitet och Skogforsk. Läs mer om Future Forests

 


Sidan uppdaterad: 2016-04-26. Sidansvarig: Annika.Mossing@slu.se
 
 
 
 

SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, har verksamhet över hela Sverige. Huvudorter är Alnarp, Uppsala och Umeå.
Tel: 018-67 10 00 • Fax: 018-67 20 00 • Org nr: 202100-2817 • Om webbplatsen