Sveriges lantbruksuniversitet
Sveriges lantbruksuniversitet

Nyheter från Future Forests

Skogen är en del av samhället

Future Forests tvärvetenskap och samverkan vilar på flera ben

(151124) Future Forests har framgångsrikt byggt upp samarbeten över disciplingränser och mellan universitet, fakulteter och institutioner. Det fruktbara samarbetet med samhällsvetare och humanioraforskare vid Umeå universitet och SLU:s skogsforskare är ett exempel på det. Att nå dithän har krävt ett medvetet och långsiktigt arbete för att lära sig hur synen på forskning och nyttiggörande av forskning skiljer sig åt mellan discipliner.

- Skogsforskning har ofta handlat om skog och barr och fauna, men om man kokar ner all forskning så görs den av människor och för människor. Vi forskar för människans välbefinnande, säger PO Erixon, dekan vid humanistiska fakulteten vid Umeå universitet, som ser att Future Forests haft en viktig betydelse för att visa på nyttan av att inkludera humaniora.

Nyheter från Future Forests

En genomlysning av den svenska modellen för skogsbruk

(151131) Vad är egentligen den svenska modellen för skogsbruk? Skiljer den sig från andra länders modeller för att styra hur skogen brukas? En grupp forskare inom Future Forests har beskrivit den svenska modellens sätt att formulera problemen, sätta målen och implementera. Läs om analysen av den svenska modellen för skogsbruk.

Future Forests bidrar till det nationella skogsprogrammet

(151124) Arbete med det nationella skogsprogrammet är i gång. Den 19 december hölls ett möte som inleddes med en trendspaning av Tomas Lundmark, forskningsledare inom Future Forests och ledamot i nationella skogsprogrammets programråd. Läs mer.

Future Forests programchef expert i parlamentariska landsbygdskommittén

(151116) Annika Nordin, Future Forests programchef, är knuten som expert till den parlamentariska landsbygdskommittén. Kommitténs uppgift är att att ta fram en sammanhållen politik för Sveriges landsbygder. Läs mer


Vad är Future Forests?

Future Forests är ett Mistra-program. SLU (Sveriges lantbruksuniversitet) är värduniversitet. Programmet är en gemensam forskningssatsning mellan SLU, Umeå universitet och Skogforsk. Läs mer om Future Forests

 


Sidan uppdaterad: 2015-11-30. Sidansvarig: Annika.Mossing@slu.se

SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, har verksamhet över hela Sverige. Huvudorter är Alnarp, Uppsala och Umeå.
Tel: 018-67 10 00 • Fax: 018-67 20 00 • Org nr: 202100-2817 • Om webbplatsen 
Innehåll på webbplatsen: sidansvarig eller webbredaktionen@slu.se • Tekniska problem: it-stod@slu.se