Vi stödjer, utvecklar och investerar i innovationer och verksamheter med bas inom SLU

SLU Holding

2013-10-01

Idégeneratorn - Gör uppsalavattnet renare och vinn en Ipad mini

Känner du idétorka? Vill du knyta kontakter inom andra utbildningar? Vill du bidra till ett renare vatten i Uppsala? Välkommen till casetävlingen Idégeneratorn!

Den 23 oktober startar Idégeneratorn. I samband med upptaktsträffen ges en introduktion till årets tävlingsämne - Hur gör vi uppsalavattnet renare? Vi delar desssutom med oss av handfasta råd och metoder för idégenerering och affärsidéutveckling.

Deltagarna kommer att delas in i grupper med blandade utbildningsinriktningar. Därefter har grupperna de följande två veckorna på sig att utveckla en idé som kan göra Uppsalas vatten renare. Allt från att minska mängden kemikalier från hushållen, till att hitta bättre vägar för regnvattnet ut i Fyrisån. Till er hjälp har ni såväl ämnesexperter som rådgivare inom idé- och affärsutveckling.

Senast den 6 november lämnar ni er idépresentation till juryn och vinnarna kommer sedan presenteras inför studenter och näringslivsrepresentanter under Ultuna Näringslivsdag den 13:e november. Vinnarlaget kammar hem varsin iPad mini!

16 oktober - Sista anmälningsdag
23 oktober - Upptaktsträff i Undervisningshuset, Ultuna kl 13:00-15:00
23 oktober - 6 november - Projekttid
6 november - Sista inlämningsdag
13 november - Vinnarna presenteras i samband med Ultuna Näringslivsdag

ANMÄLAN: Senast 16 oktober 2013 kl 23:45
Anmäl dig här

Tävlingen arrangeras kostnadsfritt på SLU och är öppen för studenter från både SLU och Uppsala universitet. Vid frånvaro och utebliven avanmälan faktureras du 300 kr.

Maria Andersson,
Projektledare SLU Holding