Välkommen till TC4F!

Ett samarbete mellan

Logotyp SLU       Logotyp Skogforsk       Logotyp Umeå universitet

TC4F stärker forskningsmiljön om framtidens grödor. Teckning Rose-Marie Rytter
Teckning Rose-Marie Rytter. Klicka på bilden för större format.

Trees and Crops for the Future (TC4F, Framtidens träd och grödor) är inte ett forskningsprogram. Det är en hel miljö där den redan etablerade forskningen om förnybara råvaror får extra näring – för att utvecklas, etablera nätverk och växa. TC4F är en del av regeringens Strategiska Forskningsområde "Hållbart nyttjande av naturresurser", och dessutom en del av SLU:s lärosätessatsning.

För TC4F handlar det om hållbart utnyttjande av skog och grödor. SLU, Umeå universitet och Skogforsk har tillsammans en av Europas starkaste forskningspositioner inom bioteknologi och skonsamt skogsbruk. Forskare inom och utanför organisationerna samverkar också i flera nätverk och forskningsprogram. Future Forests, Icon, Berzelii Centre for Forest Biotechnology, Plant Link, Mistra Biotech och Biorefinery Öresund är bara några exempel. TC4F har till uppgift att stötta och förstärka dessa nätverk och program. Det görs inom fyra teman:

Dessutom driver TC4F en forskarskola som ska säkra den framtida föryngringen av forskare inom områdena.

Läs mer om TC4F

aspplantor UPSC Foto Mats Hannerz

Labb i Alnarp, foto Mats Hannerz

Naturligt föryngrad granplanta, foto Mats Hannerz

Nyheter från TC4F-program

Här visas nyheter från forskningsprogram som är lierade med TC4F.

UPSC Berzelii Center

Future Forests

Biorefinery Øresund

ICON

Plant Link

Bioimprove

Mistra Biotech

BarleyFunFood

ConGenIE

Koordinator

Professor Eva Johansson, eva.johansson@slu.se

Webbkontakt

Ramune Kuktaite, ramune.kuktaite@slu.se

Sidan uppdaterad: 2014-05-28. Sidansvarig: ramune.kuktaite@slu.se

SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, har verksamhet över hela Sverige. Huvudorter är Alnarp, Skara, Umeå och Uppsala.
Tel: 018-67 10 00 • Fax: 018-67 20 00 • Org nr: 202100-2817 • webbredaktionen@slu.se • Om webbplatsen