Sveriges lantbruksuniversitet
Sveriges lantbruksuniversitet
Swedish University of Agricultural Sciences

Webb-TV, miljöanalys

Här kan du se webb-TV och filmklipp som anknyter till SLU:s miljöanalys.

Gränslös naturvård med arten i fokus

Ulf Gärdenfors inleder Flora- och faunakonferensen år 2013 med temat Gränslös naturvård med arten i fokus. Länk till sida där du kan välja att titta på avsnitt från konferensen.

Se inslag från Flora- och faunavårdskonferensen 2013 med tema: Gränslös naturvård med arten i fokus. Arrangör: Artdatabanken vid SLU.

Kontakta redaktionen

Tipsa oss om webb-TV, filmlipp och rörliga bilder med anknytning till miljöanalys.

E-post: fomaredaktion@slu.se

Från källa till hav

Flora- och faunavårdskonferensen 2012

Flora- och faunavård 2012. Se UR Samtidens inspelning av Flora och faunavårdskonferensen 2012. öppnas i nytt fönster

TBE-rekord väntas i år
Se viltekolog Gert Olsson i Östnytt, SVT Regionalt

TBE-rekord väntas i år. Se viltekolog Gert Olsson i Östnytt, SVT Nyheter Regionalt. öppnas i nytt fönster

Stormdrabbad skog

Simon Kärvemo, doktorand i ekologi, i Fatta fakta

Stormdrabbad skog. Se Simon Kärvemo, doktorand i ekologi. Från Fatta fakta i SVT2. öppnas i nytt fönster

Möjligheternas skog

Möjligheternas skog, inspelning av UR samtiden

Möjligheternas skog. Se UR Samtidens inspelning av föreläsningar från arrangemanget Möjligheternas skog. Arrangör: SLU tillsammans med Umeå universitet. öppnas i nytt fönster

Skogslandskap i förändring

Se UR Samtidens inspelning av Flora- och faunavård 2011

Flora- och faunavård 2011. Se UR Samtidens inspelning av Flora och faunavårdskonferensen 2011. öppnas i nytt fönster

SLU-professor om den nya Havs- och vattenmyndigheten

Se webb-TV inslag med Willem Goedkoop, institutionen för vatten och miljö, SLU

Se Willem Goedkoop berätta om SLU:s nationella miljöövervakning i sjöar och vattendrag och hans förväntningar på den nya Havs- och vattenmyndigheten. Från Havs- och vattenmyndighetens webbplats. öppnas i nytt fönster

Vem är mest rädd, människan eller vargen?

Vem är mest rädd, människan eller vargen? Jens Karlsson, viltekolog från Grimsö forskningsstation, institutionen för ekologi, ger en viltforskares syn på ett aktuellt ämne.  En del i SLU:s seminarieserie Femitolv öppnas i nytt fönster

Julgranssafari

God jul från SLU! Följ med på julgranssafari, 2 min 19 sek.

Om traditionell kunskap och biologisk mångfald

Se webb-TV inslag från Mångfaldskonferensen 2010, CBM vid SLU.

Se inslag från Mångfaldskonferensen 2010 med tema: Traditionell Kunskap och Biologiskt Kulturarv.  Arrangör: Centrum för biologisk mångfald (CBM) vid SLU.öppnas i nytt fönster

Om vad vi vet och inte vet om biologisk mångfald

Se webb-TV inslag med Per Ahlström, ArtDatabanken SLU.

Se Per Alström om vad vi vet och inte vet om biologisk mångfald. Från regeringens webbplats. öppnas i nytt fönster

Ny fågelart upptäckt i Sydostasien

Filmklipp av Per Alström, ArtDatabanken, SLU. Det senaste året har 145 nya arter upptäckts i Mekongomrrådet i Sydostasien enligt WWF. Filmen visar det undersökta området och efter ca 1 minut den nya fågelart, som fått det engelska namnet Limestone Leaf Warbler och på svenska kalkstenslövsångare (Phylloscopus calciatilis) som nyligen har upptäckts i Vietnam och Laos. Efter ca 2,40 hör man fågelns sång. Fågeln är nära släkt med Sveriges vanligaste fågel, lövsångaren. Fyndet gjordes av Per Alström vid ArtDatabanken, SLU Uppsala och Urban Olsson vid Göteborgs universitet samt deras samarbetspartners från Wildlife Conservation Society i Laos, BirdLife International i Indokina och Vietnamesiska vetenskapsakademin och presenterades tidigare i år.

Om havets okända djur på bok & bibliotek 2010

Malin Strand berättar om slemmaskar och stjärnmaskar på bokmässan 2010.

Se Malin Strand berätta om havets okända djur på bokmässan 2010. Inspelning av UR samtiden. öppnas i nytt fönster

Från hav till bok - om slemmaskar och stjärnmaskar

Se seminarium om arbetet med senaste Nationalnyckeln - slemmaskar och stjärnmaskar.

Seminarium om arbetet med senaste Nationalnyckeln - slemmaskar och stjärnmaskar, 14 september 2010. öppnas i nytt fönster

Flora- och faunavårdskonferensen 2010

Se Flora- och faunavårdskonferensen 2010 som webb-TV

Flora- och faunavård 2010 öppnas i nytt fönster . UR Samtidens inspelning av Flora och faunavårdskonferensen 2010.

Vad är fortlöpande miljöanalys?

Filmad enkät från SLU:s temadag om fortlöpande miljöanalys i november 2009. (Speltid 3 min 22 s)

Se enkäten

Mer webb-TV från SLU

Seminarium om global livsmedelsförsörjning 17 mars 2011. Talare bl.a. biståndsminister Gunilla Carlsson.
 Ta del av seminariet

Lunchseminarier inom forskningsinitiativet Framtidens lantbruk vid SLU
 Ta del av seminarierna

Hur klarar vi en värld med 9 miljarder människor? Seminarium på KVA den 10 mars 2010. På webbadresserna nedan finns föredragen (del 1 och 2) samt den avslutande debatten (del 3).
 Seminariet på KVA del 1 öppnas i nytt fönster
 Seminariet på KVA del 2 öppnas i nytt fönster
 Seminariet på KVA (debatten) öppnas i nytt fönster

SLU-forskare om ekologisk odling. Videoupptagning från ett seminarium om eko-odling den 2 december 2009.
 Ta del av inslagen

Fler inslag från SLU:
 Docentföreläsningar mm.

Sidan uppdaterad: 2014-01-20. Sidansvarig: fomaredaktion@slu.se

SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, har verksamhet över hela Sverige. Huvudorter är Alnarp, Skara, Umeå och Uppsala.
Tel: 018-67 10 00 • Fax: 018-67 20 00 • Org nr: 202100-2817 • webbredaktionen@slu.se • Om webbplatsen