Sveriges lantbruksuniversitet
Sveriges lantbruksuniversitet
Swedish University of Agricultural Sciences

2012-10-04

SLU ett av de trehundra bästa universiteten

SLU är ett av nio svenska universitet som finns med på Times Higher Educations (THE) rankinglista över universitet i världsklass.

Sveriges lantbruksuniversitet rankas som ett av världens trehundra bästa universitet. Det framgår av en ranking gjord av Times Higher Education World University Rankings 2012-2013. Av de totalt fyrahundra universitet som finns med på listan återfinns SLU i gruppen 276-300. (Från placering 201 görs bara grupperingar om 25 i taget.)

Det är nio svenska universitet som placerar sig på listan över världens bästa universitet enligt Times Higher Education. Karolinska Institutet rankas högst bland de svenska universiteten med plats 42 på listan. Näst bäst i Sverige är Lunds universitet på plats 82.

California Institute of Technology, Oxford University och Stanford University är de universitet I världen som toppar listan.

Publicerat av: Annika Borg

Sök bland nyheter

Från datum:
dag månad år

Till datum:
dag månad år

Publiceringsställe:

Ange ett sökord:

SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, har verksamhet över hela Sverige. Huvudorter är Alnarp, Skara, Umeå och Uppsala.
Tel: 018-67 10 00 • Fax: 018-67 20 00 • Org nr: 202100-2817 • Om webbplatsen
Innehåll på webbplatsen: sidansvarig eller webbredaktionen@slu.se • Tekniska problem: it-stod@slu.se