Sveriges lantbruksuniversitet
Sveriges lantbruksuniversitet
Swedish University of Agricultural Sciences

2012-10-09

Växter och karnivorer - hur påverkar de varandras evolution?

Exemplet salix (bilden) angrips av bladbaggar, som i sin tur angrips av predatorer. Detta påverkar växten. Om det berättar Johan Stenberg vid sin docentföreläsning. Foto: Victor Wrange, SLU.

Att förutsäga vattenkvalitet med beräkningsmodeller, artinteraktioner och förändringar i Östersjöns ekosystem, Östersjöns ekosystem och nyckelarter, det evolutionära samspelet mellan växter och karnivorer, tekniska lösningar för uppgradering av biogas och förutsättningar för ökad biogasproduktion vid gårdsanläggningar, vad som gör proteinaggregat farliga och hur man kan förhindra att de bildas (är kopplat till bl.a. Alzheimers och Parkinsons sjukdomar) samt virussjukdomar hos bin.

Om detta får du veta mer vid våra öppna docentföreläsningar den 18 oktober i Ultuna, Uppsala.

Torsdagen den 18 oktober

Kl. 09.00: Martyn Futter om "Using models to predict, understand and communicate changing water quality: some examples using dissolved organic carbon in freshwaters"

Kl. 10.00: Anna Gårdmark om "What's up in the Baltic Sea? - Interacting individuals shaping species and community responses"

Kl. 11.00: Michele Casini om "Spatial dynamics of exploited fish populations in the Baltic Sea: application for fisheries and ecosystem-based management"

Kl. 13.00: Johan Stenberg om "Evolutionära interaktioner mellan växter och karnivorer"

Kl. 14.00: Åke Nordberg om "Biogasteknik - ett "kinderägg" för hållbar utveckling"

Kl. 15.00: Christofer Lendel om "The promises and threats of fibrillating proteines"

Kl. 16.00: Joachim Rodrigues de Miranda om "Viruses of honeybees: Exploring the mechanisms of adaptation"

Plats: BioCentrum, sal A 241

Varmt välkomna!
Fakulteten för naturresurser och lantbruksvetenskap

Elisabeth Pettersson: 018-67 10 25, elisabeth.pettersson@slu.se

Publicerat av: Li Gessbo

Sök bland nyheter

Från datum:
dag månad år

Till datum:
dag månad år

Publiceringsställe:

Ange ett sökord:

SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, har verksamhet över hela Sverige. Huvudorter är Alnarp, Skara, Umeå och Uppsala.
Tel: 018-67 10 00 • Fax: 018-67 20 00 • Org nr: 202100-2817 • Om webbplatsen
Innehåll på webbplatsen: sidansvarig eller webbredaktionen@slu.se • Tekniska problem: it-stod@slu.se