Sveriges lantbruksuniversitet
Swedish University of Agricultural Sciences

2015-11-03

Karin Holmgren ny prorektor

Karin Holmgren, ny prorektor vid SLU (Foto: Orasis foto/Stockholms universitet)

SLU:s styrelse beslutade vid tisdagens sammanträde att utse professor Karin Holmgren till ny prorektor vid SLU.

Karin Holmgren är bosatt i Uppsala, född 1959 och professor i naturgeografi vid Stockholms universitet. Hennes forskningsfokus har varit klimat- och miljöutveckling i historiskt perspektiv samt kopplingar mellan klimat- och samhällsutveckling.

Hon är prefekt för institutionen för naturgeografi i Stockholm och även direktör för ett strategiskt partnerskap mellan Stockholms universitet, vetenskapsakademin i Aten och ett grekiskt ekoturismföretag, Temes.

Karin Holmgren tillträder som prorektor den 1 mars 2016. Fram till dess tjänstgör Lena Andersson-Eklund som prorektor.

Publicerat av: Mikael Jansson

Sök bland nyheter

Från datum:
dag månad år

Till datum:
dag månad år

Publiceringsställe:

Ange ett sökord:

SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, har verksamhet över hela Sverige. Huvudorter är Alnarp, Uppsala och Umeå.
Tel: 018-67 10 00 • Fax: 018-67 20 00 • Org nr: 202100-2817 • Om webbplatsen