Sveriges lantbruksuniversitet
Sveriges lantbruksuniversitet
Swedish University of Agricultural Sciences

2016-02-14

”Snabbtåg riskerar bli förlustaffär”

Hur operatörerna av höghastighetstågen skall kunna prissätta så att de täcker sina egna kostnader plus den ruggigt dyra spårinvesteringen framstår som en gåta, skriver bl a professor Bengt Kriström, SLU i en debattartikel i Svenska Dagbladet.

”Höghastighetsbanor verkar mest handla om att bygga monument av rent faraoniska proportioner. Givet de stora utmaningar Sverige nu står inför kan de dessutom komma att tränga undan ytterst angelägna infrastruktur- och andra satsningar. Även Sveriges resurser är trots allt begränsade”, heter det bl a i artikeln.

Publicerat av: Mikael Jansson

Sök bland nyheter

Från datum:
dag månad år

Till datum:
dag månad år

Publiceringsställe:

Ange ett sökord:

SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, har verksamhet över hela Sverige. Huvudorter är Alnarp, Uppsala och Umeå.
Tel: 018-67 10 00 • Fax: 018-67 20 00 • Org nr: 202100-2817 • Om webbplatsen