Sveriges lantbruksuniversitet
Sveriges lantbruksuniversitet
Swedish University of Agricultural Sciences

2016-03-07

”Upphandling av ekomat gynnar hållbar utveckling”

Att i offentlig sektor köpa in ekomat är ett sätt att stödja produktionssystem med bra miljöprofil som också värnar om djurens välfärd. Ekomaten är lika näringsrik som konventionell mat och innehåller inga eller i sällsynta fall mycket små mängder bekämpningsmedelsrester. Ekologiskt lantbruk bidrar också med innovationer som kommer hela lantbruket till del.

Det skriver Maria Wivstad, föreståndare för EPOK – Centrum för ekologisk produktion, vid SLU i en debattartikel i Dagens Samhälle.

”I praktiken har det visat sig att ekomat i skolor och landsting inte ökat utgifterna för maten, vilket slår hål på påståenden i media att kommuner och landsting varje år lägger miljardbelopp på subventioner av ekomat”, skriver hon också bl a.

Publicerat av: Mikael Jansson

Sök bland nyheter

Från datum:
dag månad år

Till datum:
dag månad år

Publiceringsställe:

Ange ett sökord:

SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, har verksamhet över hela Sverige. Huvudorter är Alnarp, Uppsala och Umeå.
Tel: 018-67 10 00 • Fax: 018-67 20 00 • Org nr: 202100-2817 • Om webbplatsen