Sveriges lantbruksuniversitet
Swedish University of Agricultural Sciences
Sveriges lantbruksuniversitet
Swedish University of Agricultural Sciences

För studenter

Idag finns det omkring 360 studenter på SLU Campus Skara. Då är inte de de som går enstaka kurser och kortare utbildningar medräknade. På den här sidan hittar du information som du som student kan ha nytta av.

Bra att veta

Vad har Smedjan varit innan det blev kårhus? Vilka program och kurser ges här i Skara? Varför ska man vara med i studentkåren? Svaren på de här frågorna och mycket mer som kan vara bra att veta när du läser här i Skara kan du hitta i Information och Orientering för nya studenter vid SLU Skara.

Studievägledning

Frågor om studivägledning för Djursjukskötarprogrammet besvaras av Inger Andersson, 0511-671 08.

Frågor om övriga program och kurser samt CSN besvaras av Inga-Britt Bohlin, 0511-671 20.   

Båda sitter i Undervisningshuset, på andra våningen.

Företagsutveckling

Drivhuset hjälper studenter, forskare och anställda med att idéutveckla, starta, driva och vidareutveckla företag. Drivhuset kan vara den katalysator som gör att du kommer till skott och realiserar en egen idé. I Skara finns Richard Andersson som kostnadsfritt och självklart helt konfidentiellt kan diskutera dina tankar. Kontaktuppgifter hittar du på www.drivhuset.se

Studenthälsan

Du är välkommen när du behöver prata med någon om det som kan kännas svårt i livet. Med studentkuratorn kan du prata om din studiesituation, stress, oro, relationer eller förändringar i livet. Det kostar inget och samtalen sker givetvis under sekretess.

På torsdagar jämna veckor klockan 08.00-16.00 finns studentkuratorn i Undervisningshuset våning två. Boka gärna tid i förväg eller kom bara in och prata en stund.

Malin Johansson, studentkurator, 0500-448147 eller  070-3868147.  malin.johansson@his.se.

Mer information om Studenthälsan hittar du på www.his.se/studenthalsa

Skara studentkår

Kårutskotten har egna postfack i första studentrummet på andra våningen i Undervisningshuset. I Hernquistbiblioteket vid lånedisken finns en pärm med kårens styrelseprotokoll. Till hemsidan:Skara studentkår (SSK)

Studentpräst och diakon

Studentprästen vid SLU i Skara heter Britt-Marie Hjertén, komminister.  0511-26510 eller 0733-170611. BrittMarie.Hjerten@svenskakyrkan.se
 
Studentdiakon Åsa Wikman finns på  0511-26521 eller 0733-170617. asa.wikman@svenskakyrkan.se

Verksamheten riktar sig till alla studenter på SLU och BYS oavsett tro, nationalitet eller sexuell läggning. Studentprästen och diakonen hjälper dig med kontakter till andra församlingar och trossamfund. De har tystnadsplikt och för inga journaler. 

Vill du ha ett enskilt samtal är du välkommen att boka en tid. Är du intresserad av en samtalsgrupp eller en andakt är du väkommen att höra av dig.

Karriärvägledning

SLU ger sina studenter karriärvägledning med hjälp av både virtuella och reella funktioner. På SLU Karriär hittar du bland annat Karriärguiden som ska hjälpa dig att planera din karriär.

Kontaktperson vid SLU i Skara är Jane Geismar som bland annat tar emot för individuella karriärvägledningssamtal. jane.geismar@slu.se, tel. 0511-67128

Bo i Skara

Boende hittar du lättast via Skara kommuns hemsida .

Veckobrev för SLU i Skara

SLU: kommunikatör skickar ut ett informationsbrev om stort och smått till studenter och anställda vid SLU campus i Skara en gång varannan vecka. Har du något du vill ha med? Maila då vanja.sandgren@slu.se.

 

 


 

 

 
Sidan uppdaterad: 2013-01-30.

SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, har verksamhet över hela Sverige. Huvudorter är Alnarp, Skara, Umeå och Uppsala.
Tel: 018-67 10 00 • Fax: 018-67 20 00 • Org nr: 202100-2817 • webbredaktionen@slu.se • Om webbplatsen