Sveriges lantbruksuniversitet
Swedish University of Agricultural Sciences
Sveriges lantbruksuniversitet
Swedish University of Agricultural Sciences

SLU Uppsala

Bild på ett av de nya byggnaderna på Ultuna, Mark-Vatten-Miljöhuset.
En av de nya byggnaderna på Ultuna, Mark-Vatten-Miljöcentrum, även kallat MVM.
Foto: Jenny Svennås-Gillner, SLU.

SLU:s största campus är Ultuna, sex kilometer söder om Uppsala. Campus Ultuna är säte för universitetsledningen med rektor och de båda fakulteterna för naturresurser och lantbruksvetenskap samt veterinärmedicin och husdjursvetenskap. SLU har verksamhet även på Uppsala Biomedicinska Centrum (BMC), Kungsängens gård, Lövsta forskningscentrum och Krusenberg.

Sveriges enda universitetsdjursjukhus finns i Ultuna. Området har flera centrumbildningar, som till exempel ArtDatabanken, Centrum för biologisk mångfald (CBM) och Centrum för miljökonsekvensbeskrivning.


Hitta till och på Ultuna

Googlekarta över Ultuna

Karta över Ultuna


Spännande campusutveckling

Fram till och med 2015 kommer Ultuna att vara en stor byggarbetsplats. Forskningsklustren BioCentrum och Mark-Vatten-Miljö-Centrum invigdes i december 2011. Byggandet fortsätter med det stora Veterinärmedicinskt- och husdjursvetenskapligt centrum (VHC) med ett nytt universitetsdjursjukhus. I maj 2012 togs det första spadtaget för det fjärde stora nybyggnadsprojektet i den omfattande förnyelsen av Campus Ultuna: Ulls hus (tidigare kallat HVC-nord) invid Ultuna torg.Ulls hus får en central placering på campus och omfattar ny- och ombyggnad i delar av gamla Husdjursvetenskapligt centrum (HVC). De nya lokalerna ska ge plats för forskning, utbildning, ledning och administration. Det blir ett landskaps- och samhällskluster för institutionerna för ekonomi respektive stad och land, samt kontor för en stor del av universitetsadministrationen.

SLU har tillsammans med Akademiska hus beslutat att miljöcertifiera nybyggda BioCentrum och Mark-Vatten-Miljöcentrum enligt systemet Miljöbyggnad, på nivån silver som är den näst högsta. Miljöbyggnad täcker områdena energi, inneklimat och material.

Nyheter från SLU Uppsala

2014-04-17 -  Rekordmånga anmälningar till högskolan
Antalet sökande till höstterminen ökar för sjunde året i rad. Totalt tog antagning.se emot 390 970 anmälningar till höstens program och kurser. Jämfört med 2013 är det en ökning med 9 499 anmälningar eller...
2014-04-17 -  Hittaut.nu – friskvård i Uppsala
Uppsalas största friskvårdsprojekt Hittaut.nu fortsätter under 2014. Årets upplaga kör i gång 26 april, och pågår ända fram till 30 september. Delta i jakten efter checkpoints i ett lag med arbetskamrater,...
2014-04-15 -  Storslam för SLU-forskare
Tre SLU-forskare tog storslam i Formas, Mistras och Lantmännens forskningsstiftelses gemensamma stora utlysning Effektiva och hållbara produktionssystem inom vattenbruk och jord- och trädgårdsbruk. Totalt...
2014-04-11 -  Brandövning i Kemihuset
På måndag 14 april på kvällen kommer "Kemihuset" på Ultuna att användas för övning för Räddningstjänsten.
2014-04-07 -  Hälsa och stressnivåer hos odlad fisk studeras
I ett treårigt projektsamarbete mellan SLU i Skara och Göteborgs universitet ska odlad regnbågslax och röding utrustas med ett implantat som mäter blodflöden och hjärtfrekvens.
Sidan uppdaterad: 2014-02-19. Sidansvarig: nora.adelskold@slu.se

SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, har verksamhet över hela Sverige. Huvudorter är Alnarp, Skara, Umeå och Uppsala.
Tel: 018-67 10 00 • Fax: 018-67 20 00 • Org nr: 202100-2817 • webbredaktionen@slu.se • Om webbplatsen