Sveriges lantbruksuniversitet
Swedish University of Agricultural Sciences
Sveriges lantbruksuniversitet
Swedish University of Agricultural Sciences

Erasmus Mundus Studier

Erasmus Mundus Action I

Erasmus Mundus Action I är ett EU-program som stödjer samarbeten mellan universitet på master- och doktorandnivå. Syftet är att ge en europeisk utbildning av högsta kvalitet för att locka de bästa studenterna från hela världen. Erasmus Mundus märkningen är förknippad med hög akademisk kvalitet och excellent standard.

Programmen bedrivs av olika universitet som samarbetar i grupper (konsortier) från minst tre europeiska länder. Stipendier finns att söka för både europeiska och icke-europeiska studenter, dessa täcker både anmälnings- och studieavgifter samt boendekostnader. Men självklart kan man även själv stå för sina kostnader.

SLU är partner i fem olika Erasmus Mundus masterkurser samt två Erasmus Mundus-program på doktorandnivå.   

Som student ansöker du direkt till konsortierna. Alla program har egna förkunskapskrav och datum för att skicka in ansökan. Ansökningsformulär finns på respektive programs hemsida.

Erasmus Mundus Action II

Erasmus Mundus Action II är ett EU-program som stödjer samarbeten mellan europeiska universitet och universitet i utvalda utvecklingsländer. Programmen finns på alla nivåer, från kandidat till Post-Doc. Rörligheten och tiden för hur länge man stannar i landet grundar sig i hur bestämmelserna ser ut för just det landet samt nivån på studierna och om det finns speciella bestämmelser för just det samarbetet.

Stipendierna täcker resa till och från Sverige, försäkring och boendekostnader.

För att ansöka om studier utomlands måste du uppfylla både de generella och specifika förkunskapskraven. Ansökningsformulär och information om hur du ansöker finns på respektive programs hemsida.

SLU är partner i två olika Erasmus Mundus Action II program.


Mer information om Erasmus Mundus

Mer information om Erasmus Mundus hittar du på hemsidorna för The European Commission och Erasmus Mundus Student and Alumni Association.

SLU:s Erasmus Mundus program:
Sidan uppdaterad: 2015-04-09. Sidansvarig: rekrytering@slu.se
 
 
 
 

SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, har verksamhet över hela Sverige. Huvudorter är Alnarp, Uppsala och Umeå.
Tel: 018-67 10 00 • Fax: 018-67 20 00 • Org nr: 202100-2817 • Om webbplatsen