Sveriges lantbruksuniversitet
Swedish University of Agricultural Sciences
Sveriges lantbruksuniversitet
Swedish University of Agricultural Sciences

Ny student

Sveriges lantbruksuniversitet
Swedish University of Agricultural Sciences

Foto: Julio Gonzalez 

Framtidens hästkrafter

Sveriges tre riksanläggningar för hästverksamhet, Flyinge, Strömsholm och Wången, är alla historiska platser. Här har hästar och hästverksamhet funnits i flera hundra år. På Flyinge och Strömsholm finns totalt 400 hästar och på Wången 60, och de flesta används i utbildningen på ett eller annat sätt.

De tre anläggningarna är moderna och har allt som behövs för att bedriva undervisning med hög kvalitet. Anläggningarna har knutit till sig lärarkompetens av yppersta klass inom olika ämnen och discipliner. De studerande möter dagligen framstående professionella inom hästsektorn, både forskare och tränare. Det finns flera andra utbildningar på orterna vilket ger stora möjligheter till erfarenhetsutbyte.

Under din studietid har du möjlighet att bo i omgivningarna kring Flyinge, Strömsholm och Wången. Det finns till exempel bostäder att hyra i flerfamiljshus, eller så kan du hyra ett litet hus tillsammans med andra studenter. Det finns dock inga särskilda studentbostäder på anläggningarna.

För många är det viktigt att kunna ta med sig egen häst. Kring anläggningarna finns det gott om möjligheter till uppstallning, eventuellt även med bostad i anslutning. Det finns också en viss möjlighet till uppstallning på själva anläggningarna. Vill du göra något annat kan du söka dig till de närbelägna samhällena där du har tillgång till bland annat Friskis & Svettis. På Wången finns goda möjligheter till körning och här kan du även styrketräna och spela pingis.

Flyinge, Strömsholm och Wången har alla buss- och tågförbindelser med lite större orter. Om du bor i Flyinge ligger den närmaste tågstationen i Lund. Du som bor i Strömsholm kan ta tåget i Kolbäck och bor du i Wången kan du kliva av eller på tåget i Krokom.
Sidan uppdaterad: 2011-07-06. Sidansvarig: rekrytering@slu.se
 
 
 
 

SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, har verksamhet över hela Sverige. Huvudorter är Alnarp, Skara, Umeå och Uppsala.
Tel: 018-67 10 00 • Fax: 018-67 20 00 • Org nr: 202100-2817 • webbredaktionen@slu.se • Om webbplatsen