Sveriges lantbruksuniversitet
Swedish University of Agricultural Sciences
Sveriges lantbruksuniversitet
Swedish University of Agricultural Sciences

Ny student

Sveriges lantbruksuniversitet
Swedish University of Agricultural Sciences

agronom mark/växt 

Till dig som är antagen till agronom – mark/växt

Varmt välkommen till utbildningen agronom – mark/växt vid SLU i Uppsala! Vi ser fram mot att möta dig som student här i höst!

Höstterminen 2012 börjar med upprop måndagen den 3 september klockan 9.00 i Aulan, Undervisningshuset, Ultuna (se karta). Du börjar dina studier med kursen Agronom mark/växt – introduktion som ger dig en inblick i ämnet växtproduktion i lantbruket och som introducerar till programmet och universitetsstudier. Du kommer också att läsa kurserna Geologi och hydrologi, Grundläggande matematik för naturvetare samt Kemi 1 – allmän och organisk kemi. Två exkursioner är inlagda under höstterminen. Den 17-19 september är det en 3-dagars exkursion till Åland och den 24-26 september en exkursion till Dalarna. Kurserna under höstterminen läser du tillsammans med studenter från kandidatprogrammet biologi och miljövetenskap. Du hittar all information för nya studenter här på www.slu.se/nystudent.

De två första åren på utbildningen läser du grunder i flera ämnen som ekologi, mikrobiologi, växtbiologi och markvetenskap. Tillämpningar inom ämnet växtproduktion möter du redan på vårterminen i årskurs 1 genom Fältkurs i växtproduktion och därefter i årskurs 3 med den stora kursen Växtproduktion. Därefter följer både fördjupande och tillämpade kurser inom olika områden.

Redan i början av studierna kommer en del kurser att innehålla undervisningsmoment i fält. Du bör därför vara utrustad för vistelse i fält – stövlar och regnkläder kan bli nödvändiga.

Vill du fråga om något är du välkommen att ringa eller skicka e-post till mig eller någon av kontaktpersonerna – se ”Viktig info”.

 

Varmt välkommen till SLU och agronomprogrammet – mark/växt
Gerd Johansson, programstudierektor och ansvarig för introduktionskursen


Schema

Scheman för kurserna hittar du på kurshemsidorna. Ett översiktsschema över hela det första året får du i samband med utbildningens start. 

 Översiktsschema över första terminen 

 Schema för studentkårens välkomnande. 

Kontaktpersoner

Programstudierektor
Gerd Johansson
Tel: 018-67 12 28

Student på agronom - mark/växt
Mikael Nilsson  

Du kan också vända dig till någon av de andra kontaktpersonerna under stöd och kontakt.

Viktig info

Det finns många saker att tänka på som ny student på SLU. För att inte missa något har vi gjort en steg-för-steg guide med det viktigaste.

Länkar
Sidan uppdaterad: 2012-08-21.
 
 
 
 

SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, har verksamhet över hela Sverige. Huvudorter är Alnarp, Skara, Umeå och Uppsala.
Tel: 018-67 10 00 • Fax: 018-67 20 00 • Org nr: 202100-2817 • webbredaktionen@slu.se • Om webbplatsen