Institutionen för husdjurens miljö och hälsa
Medvetenhet, erfarenheter och åsikter om luftvägslidande hos hund
I en enkätundersökning riktad till svenska hundägare, hunduppfödare, veterinärer och utställningsdomare undersöktes erfarenheter och uppfattningar om hälsoproblem kopplade till utseendet hos
Lena Skånberg disputerar
Lena Skånberg, som försvarade sin avhandling i Uppsala den 9 december 2022, har studerat hur kycklingens tidiga liv påverkar välfärden hos den vuxna värphönan. En enkel och förutsägbar livsmiljö
Småskalig och mobil slakt
Lantbruksdjur transporteras vanligen med bil till slakteri, där de ofta övernattar före slakt. Stress uppstår i samband med hanteringen av djuren, under transporten och i för djuren okända miljöer
Efterfrågedriven innovation
Bakgrund: Det pågår en intensiv debatt om vår köttkonsumtion och dess påverkan på hälsa och miljö. Producerat på rätt sätt kan djurhållning och dess produkter medföra stora värden för miljön och
Efterfrågedriven innovation
Bakgrund: Det pågår en intensiv debatt om vår köttkonsumtion och dess påverkan på hälsa och miljö. Producerat på rätt sätt kan djurhållning och dess produkter medföra stora värden för miljön och
Lastning och avlastning av grisar vid transport till slakt
Attityder, drivningsmetoder och effekter på grisarnas välfärd, transportörernas hälsa och effektiviteten. I Sverige slaktas årligen ungefär 2,5 miljoner grisar, uppfödda på knappt 900 gårdar. Slakten
Akvakulturens möjligheter och utmaningar
Säg ”jordbruk” och alla får en bild av vad du pratar om. Men säg ”vattenbruk” eller ”akvakultur”, och associationerna blir nog inte lika tydliga. Akvakultur har stor potential att växa, eftersom vår
Sociala tjänstehundar
Ett webbseminarium som vill visa vilken nytta sociala tjänstehundar kan göra i samhället, men också bidra till att ta fram konkreta tips och rekommendationer för dem som genomför upphandlingar av
Vallen i nordiskt perspektiv
Vallfoder är den vanligaste grödan i det svenska jordbruket. Den utgör en livsviktig bas för produktion av humanföda i form av mjölk och köttprodukter. I detta projekt har SLU och RISE gått igenom
Green Valleys
Projektet Green Valleys 2.0 är ett EU-projekt om bioraffinering av gräsmarker för att leverera hållbart producerade energiprodukter och proteinfoder. Projektet är ett svenskt-danskt samarbete i
Green Valleys 2.0 - - Delprojekt om foder från bioraffinering till tackor
Projektet Green Valleys 2.0 är ett EU-projekt om bioraffinering av gräsmarker för att leverera hållbart producerade energiprodukter och proteinfoder. Projektet är ett svenskt-danskt samarbete i
Förändring av uppväxtmiljön hos föräldradjur som en potentiell metod för att förbättra djurvälfärden hos höns av köttrastyp
Detta projekt har som mål att undersöka effekten av inslag i uppväxtmiljön, som setts främja välfärden långsiktigt hos värphöns i experimentella försök, på gårdar med föräldradjur av köttrastyp.