Hoppa till huvudinnehåll

Institutionen för växtförädling


Det finns 128 sidor som är taggade med Institutionen för växtförädling:

SLU Grogrund vill stärka den svenska äppelodlingen med robusta sorter

Idag är det "Fascinerande växters dag". Inom SLU Grogrund är vi fascinerade av växter, både vad gäller den fantastiska variation som finns bland arterna i växtriket och hur vi människor kan använda

Stort intresse för Äppeldagen

För att svenska äpplen ska vara konkurrenskraftiga i framtiden krävs bättre samarbeten och starkare marknadsföring, det är några av slutsatserna från Äppeldagen 2024. Mötet innehöll flera ljusglimtar

Disp Lan Yuzhou

Exploring the genetic toolbox for climate-resilient spring wheat : drought impact on yield, breadmaking quality, nutritional value and toxicity lotta.malmborg@slu.se Lan Yuzhou försvarar sin

Utbildning

Grundläggande utbildning Vår institution undervisar inom programmen för trädgårdsvetenskap, trädgårdsskötsel, landskapsteknik och jordbruks- och landsbygdsförvaltning. Vi undervisar i bland annat

En ny bakterieblanding kan bekämpa ekonomiskt viktig svampsjukdom på vete

En ny lovande bakterieblandning som kan bemämpa axfusarios, en ekonomiskt viktig svampsjukdom som drabbar vete över hela världen, har tagits fram. Den här biologiska bekämpningsmetiden kan vara ett

Publikationer

Forskningsresultat från vår institution

Institutionen för växtförädling

Vår vision är att vårt arbete ska utgöra ett betydande bidrag till en effektiv och hållbar produktion av mat, foder och industriella produkter baserade på växter

SLU på Borgeby fältdagar

SLU på Borgeby fältdagar johanna.grundstrom@slu.se I monter M36 möter du våra studenter och forskare. Här finns det plats för viktiga diskussioner om framtidens lantbruk. Ta del av presentationerna

Gensaxen - inget trollspö men ett konkurrenskraftigt verktyg i växtförädlingen

Om gensaxen Crispr/Cas9 får grönt ljus i EU, kommer fler forskare och växtförädlare att kunna utveckla så kallade genomredigerade sorter av grödor, som på olika sätt bidrar till en mer hållbar och

Disp Johanna Osterman

Advancing red clover breeding through genomic selection methods lotta.malmborg@slu.se Johanna Osterman, institutionen för växtförädling, försvarar sin avhandling med titeln "Advancing red clover

IDA2-KickOut

IDA: Tvärvetenskap för bättre naturresursförvaltning samt livsmedelsproduktion i takväxthus futurefood@slu.se Save the date: Välkommen till en inspirerande dag om tvärvetenskap i forskning och

Så satsar SLU på livsmedelsforskning

En stor del av SLU:s forskning handlar om att få mat på bordet. Det är en ständigt aktuell fråga i samhället en tid med föränderligt klimat och behov av ökad livsmedelsberedskap. Hur satsar SLU på

Loading…