Fakta:
Finansieras av Högskolan Kristianstad samt CBM.
This page is not available in the requested language. Please click to close this dialogue box.
Denna sida finns inte på det önskade språket. Klicka för att stänga denna ruta.
Vad ryms i begreppet biologisk mångfald? Vilka är hoten mot den, och vad görs för att möta dem? Hur kan vi människor leva och verka i och av naturen på ett hållbart sätt? På de här sidorna har vi samlat information om olika aspekter av biologisk mångfald som återkommer i våra forskningsprojekt på CBM.
Spåren i landskapet är ett samarbetsprojekt mellan Högskolan Kristianstad, Skogsstyrelsen och Landskapsarkitekterna, samt SLU Alnarp.
Projektet syftar till en fälthandbok som kan användas för identifiering av såväl ”döda” spår som murar, stenringar mm såsom biologiska spår om före detta hamlade träd, speciell flora. Tanken är att boken skall leda till att många kan lära sig läsa landskap, samt att naturvård och kulturmiljövård skall arbeta mer integrerat.
Urban Emanuelsson, CBM, arbetar med projektet, som även har stöd från Högskolan i Kristianstad.
Samtidigt med arbetet med boken om spåren i landskapet, har en film producerats, som är en föreläsningsserie för studenter och alla som är intreserade av landskapet och spåren som finns därute.
Filmerna är gjorda av Urban Emanuelsson, SLU Centrum för biologisk mångfald, samt Joachim Regnéll och Nils Wallin, Högskolan Kristianstad
Finansieras av Högskolan Kristianstad samt CBM.