Livets träd - trädets liv. En utställning i Nationalparkernas hus, Tyresta

Senast ändrad: 28 maj 2018
trädbild_w400.jpg

Björkhänge. Illustration: Martin HolmerDet hela började med en fråga för två år sedan, om Björkboken kunde vara med i en utställning med textilier. Det var Studio Bjarka, som skulle ställa ut sin första kollektion med tyger inspirerade av björken. När sedan Tallboken publicerades, hade Studio Bjarka, på sitt håll, skapat sin nästa kollektion med inspiration från tallen. Så föddes idén att göra någonting ihop, med kunskap, inspiration och konst utifrån biologisk mångfald och träd i fokus.
Resultatet är utställningen i Naturum Nationalparkernas hus i Tyresta på som vi anordnar med anledning av internationella dagen för biologisk mångfald. Utställningen öppnar den 27 maj och pågår till den 30 augusti.

"Livets träd – trädets liv"

Det blir en kunskaps- och inspirationsutställning i gränstrakten mellan Kunskap och konst, med träden i centrum. Vad händer när man sammanför entomologens kunskap, illustratörens blick, och textilkonstnärens kreativitet?Livets träd - trädet sliv. Foto: Håkan Tunón

Här kan man se tyger från konstnärsduon Studio Bjarka, och akvareller av illustratören Martin Holmer ur de fyra böckerna Sälg, Asp, Björk och Tall. På vernissagedagen den 27 maj visar och berättar entomologen och författaren Bengt Ehnström om trädens mångbenta invånare, och signerar böcker tillsammans med Martin Holmer. Studio Bjarka berättar om träden som inspirationskälla.

Läs mer om Studio Bjarka!

 

Bildcollage. Illsutrationer: Martin Holmer

Läs mer om trädböckerna och om Bengt Ehnström och Martin Holmer.

Se programmet för Tyresta nationalpark för mer information.

Praktisk information om utställningen.

Illustrationerna på denna sida är gjorda av Martin Holmer.


Kontaktinformation
Sidansvarig: cbm-webmaster@slu.se