Sveriges lantbruksuniversitet

Aktiviteter

Här finner du information om CNV:s aktiviteter. I kalendariet finns även kommande aktiviteter hos andra organisationer.

Tre bilder på gök, kvällsaktivitet och guidning.

Kommande CNV-aktiviteter 2021

Snabbkurs i allemansrätten, 11 maj

Välkommen på en snabbkurs i allemansrätten för dig som möter människor i friluftslivet. Den tar kortfattat upp allemansrättens grunder, rättigheter och skyldigheter, lyfter olika exempel och kommunikationsresurser. Här finns mer information och anmälan.

Gökotta med CNV: Naturvägledning med ätliga vilda växter, 19 maj

Ett morgonwebbinarium med Lisen Sundgren som är välkänd folkbildare med passion för ätliga vilda växter. Vi får inspiration om hur ätliga vilda växter kan användas inom naturvägledning och delar egna erfarenheter. Här finns mer information och anmälan.

Inspirationsträff med limniska och marina nätverken, 1 juni

Att berätta om vatten: Nätverken för vattenpedagogik bjuder in er till en förmiddag i berättandets tecken. Med hjälp av Annika Wall och Martin Emtenäs, två erfarna berättare, fördjupar vi oss i hantverket, och får förhoppningsvis massor av inspiration för att få igång den egna kreativiteten. För vi vet ju alla hur mycket det finns att berätta om vatten! Här finns mer information

Gökotta med CNV: Hur tänker vi naturvägledare kring tillgänglighet? 2 juni

Har du funderingar kring naturvägledning för personer med funktionsnedsättning? Vad behöver man tänka på? Vad är det som behöver vara tillgängligt? Den här sommarmorgonen får vi lyssna på och diskutera med två personer som bedrivit tillgänglig naturvägledning under många år. Välkommen! Här finns mer information och anmälan.

Gökotta med CNV: Digitala hjälpmedel för naturvägledning, 18 augusti

Digitala hjälpmedel kan förhöja både tillgänglighet och lärande hos deltagarna. Möjligheterna är många, men vilka lösningar finns? Vad fungerar och vad bör man tänka på? På detta morgonwebbinarium får vi efter en kort presentation diskutera med varandra utifrån våra erfarenheter på detta område. Program och mer information kommer.

Universitetskursen Naturvägledning för yrkesverksamma, 16-17 september och 2-3 december (med hemuppgifter där emellan)

Denna uppskattade universitetskurs ges nu för tolfte året. Kursen är på 3 hp eller 10 % studietakt. Du får analysera och diskutera naturvägledning med kollegor från olika branscher, samt verktyg för att reflektera över din roll som naturvägledare med hjälp av föreläsningar, litteratur, seminarier och egna hemuppgifter.

Kursträffar sker i Uppsala (eller digitalt beroende på coronaläge) 16-17 september och 2-3 december. Kursen ges av SLU Centrum för naturvägledning i samarbete med Avdelningen för miljökommunikation, också vid SLU. Anmälan görs på www.antagning.se senast 15 april.

Läs mer om kursen här.

Publicerad: 25 februari 2021 - Sidansvarig: cnv@slu.se
Loading…