Sveriges lantbruksuniversitet

Aktiviteter

Här finner du information om CNV:s aktiviteter. I kalendariet finns även kommande aktiviteter hos andra organisationer.

CNV-aktiviteter

Universitetskurs: Naturvägledning för yrkesverksamma

SLU campus Ultuna, Uppsala, 10-11 september och 3-4 december 2020.

Den uppskattade kursen Naturvägledning för yrkesverksamma hålls på SLU campus Ultuna och arrangeras av CNV i samarbete med Avdelningen för miljökommunikation. Kursträffar sker 10-11 september och 3-4 december. Där emellan arbetar du med självständiga hemuppgifter. Läs mer här.

 

Att sprida ringar på vatten- digital konferens i vattenpedagogik 2020

Måndag 2 - tisdag 3 november bjuder SLU Centrum för naturvägledning och Havsmiljöinstitutet in till nationell konferens med limniska och marina nätverken. 

Hur mår våra vatten? Vad gör vi åt det? Hur kommunicerar vi kring detta? De här frågeställningarna fördjupar vi oss i under två halvdagar. Vi får inblick i vad som görs för att förbättra vattenmiljön och får lära oss mer om hur vi kan sprida ringar på vatten, alltså öka kunskap och skapa engagemang för våra vattenmiljöer.

 

Seminarium: Naturvägledning som stöttar skolan

Stockholm 26 november 2020

Välkommen till ett seminarium där vi samlar naturvägledare som vill stötta skolan med rum för lärande och upplevelser i naturen. SLU CNV anordnar seminariet i samarbete med Naturskoleföreningen. Vi fokuserar på hur naturvägledare kan samverka, nätverka och stötta skolor i deras verksamhet. Hur kan aktiviteter för skolan skräddarsys, anpassas till kursplanerna och tillgängliggöras på webben? Goda exempel från naturum, naturskolorna med flera lyfts fram och diskuteras. Begränsat antal platser - först till kvarn gäller.

Läs mer och anmäl dig här.

 

 

 

 

 

Kalendarium
Publicerad: 29 september 2020 - Sidansvarig: cnv@slu.se
Loading…