Sveriges lantbruksuniversitet

Aktuella aktiviteter

Här finner du information om CNV:s kommande aktiviteter. I kalendariet finns även kommande aktiviteter hos andra organisationer.

170830.jpg

CNV-aktiviteter

Naturupplevelser och möten med djur som resurs för välmående

Nordens ark, Hunnebostrand, 2-3 oktober, 2019.

Välkommen till ett seminarium om naturvägledning och hälsa med koppling till naturupplevelser inklusive möten med djur, som CNV anordnar tillsammans med SLU:s forskningsplattform Framtidens djur, natur och hälsa. Vi kommer att vara på Nordens ark och använder - bland annat - deras utbildningar i praktisk naturvägledning som verktyg för hälsa och grön omsorg som utgångspunkt för övningar och diskussioner. 

Läs mer och anmäl dig här.

Seminarium och utbildningsdagar: Naturen och integrationen: Språk & “kulturkrokar” i naturen. 

Örebro 17, 18 - 19 september.

I samarbete med utbildningsledare från Örebro och Studiefrämjandet bjuder CNV in till ett seminarium i Örebro 17 september med påföljande utbildningsdagar 18-19 september för den som vill fördjupa sig. Deltagare tar del av hur man i länet framgångsrikt arbetar med natur- och kulturguidningar på olika språk, och ger möjlighet för nya svenskar att utbilda sig till naturguider och naturvägledare.

Mer info och anmälan.

 

Naturvägledning för yrkesverksamma

SLU Campus Ultuna, 12 – 13 september och 5-6 december.

Tionde året för den uppskattade universitetskursen Naturvägledning för yrkesverksamma! Kursen som hålls på SLU i Uppsala arrangeras av CNV i samarbete med Avdelningen för miljökommunikation. Första kursträffen 12-13 september och andra träffen 5-6 december. Där emellan arbetar du med självständiga hemuppgifter.

Läs mer och anmäl dig här.

 

Guidekursen Certified Interpretive Guide

21-23 augusti och 22-23 oktober, i Uppsala.

Detta är kursen för dig som vill spetsa din kompetens när det gäller att planera och genomföra guidningar, att reflektera över vad som sker i guidesituationens kommunikation och få nya verktyg för planering och guideteknik. Du får testa dina nyvunna kunskaper direkt på plats genom att guida dina kurskamrater.

Läs mer och anmäl dig här.

 

Publicerad: 18 juni 2019 - Sidansvarig: cnv@slu.se
Loading…