Seminarium om natur- och kulturstigar 21-22 november 2019

Senast ändrad: 29 oktober 2019

Välkommen till ett seminarium i ett ämne som engagerar många natur- och kulturvägledare. Seminariet består av en heldag med presentationer och diskussioner på Naturhistoriska riksmuseet 21 november samt en fältdag i Täby och Stockholm 22 november. Det går bra att anmäla sig till hela seminariet eller enskilda dagar. Begränsat antal deltagare!

Torsdag 21 november (kl 10-17) blir det en heldag på Naturhistoriska riksmuseet, som börjar med att Åse Ahlstrand redogör för en översikt som CNV gjort över stigar vid landets naturum, och vi diskuterar kring utvecklingsbehov som kommit fram i det arbetet. Ytterligare ämnen som kommer tas upp är planering och manus, dragning och gestaltning av stigar, att använda berättelser i naturen och tankar kring stigar för barn. Vi delar naturligtvis också många praktiska tips och exempel med varandra.

Fredag 22 november (kl 0830-1530) gör vi fältbesök vid två stadsnära stigar: den prisbelönta Stolpaleden i Täby kommun, som anlagts i samarbete mellan kommun och föreningar, samt Hjorthagens natur- och kulturstig i Stockholm, som utvecklats genom dialog med barn, ungdomar och vuxna i närområdet.

Kostnaden för seminariet är 500 kr plus moms per dag. Fika och lunch ingår.

Anmäl dig senast 30 oktober. Obs begränsat deltagarantal!
Seminariet är fulltecknat. Anmäl dig gärna ändå för att komma med på reservlista.

 


Kontaktinformation

SLU Centrum för naturvägledning (CNV)
Institutionen för stad och land, SLU
cnv@slu.se
slu.se/cnv