Dokumentation limniska och marina nätverkens träff 1 juni

Senast ändrad: 29 november 2021

Skapa och dela din berättelse var rubriken på limniska och marina nätverkens träff 1 juni. Runt hundra deltagare fick lyssna på när två erfarna berättare delade med sig av sina erfarenheter och tips. Vi fick lära oss om berättelsens olika byggstenar och inspirerades av olika sätt att berätta om vatten med rörlig bild. Vi fick också öva på att på kort tid skapa en egen berättelse, något som var lättare sagt än gjort.

Förmiddagen bestod av tre delar. Först ut var Annika Wall, romanförfattare och kommunikatör, som berättade om hur hon tänker när hon bygger en historia, och vad som inspirerar henne. Här kan du ta del av hennes presentation: Att bygga en berättelse, Annika Wall (PDF 1,8 Mb).

Sedan fick vi lyssna till Martin Emtenäs, tv-journalist och kanske mest känd från ”Mitt i naturen”, som delade med sig av sin skaparprocess, inte minst när han skapar för film/tv. Vi fick se fler exempel på hur en kan bygga stämmning och spänning kring vatten och fick med oss en del konkreta tips.

Vi avrundade träffen med en guidad inspirationsövning, där vi utifrån bilder tillsammans byggde en historia om vatten.

Efter träffen sammanställdes tio praktiska tips för att skapa bra berättelser om vatten. Se dem här eller ladda ner din egen version: 10 tips att berätta om vatten (PDF 600 kB). 

 

10 tips att berätta om vatten.jpg


Kontaktinformation