Optimering av ekologisk slaktkycklingproduktion

Senast ändrad: 08 september 2011

Optimering av ekologisk slaktkycklingproduktion

Uppgifterna är hämtade från Formas hemsida, om du vill läsa mer kan du själv söka i Formas projektdatabas, avancerad sökning. Detta projekt har diarienr: 2004-0524

Namn: Elwinger, Klas 
Värdhögskola/Institution: Sveriges Lantbruksuniversitet - Husdjurens utfodring och vård (HUV)

Projekttitel: Optimering av ekologisk slaktkycklingproduktion

Beviljat (SEK): 4 860 000

Beskrivning: Ekologisk slaktkycklingproduktion omgärdas av krav som gör den problem- och riskfylld. Vårt kärva nordiska klimat är kanske också en bidragande orsak till att produktionen inte utvecklats enligt förväntningar. Projektet beräknas ge information om hur ekologisk kycklingproduktion lämpligen bör bedrivas under svenska förutsättningar med hänsyn till regelverk, djurhälsa, produktkvalitet och produktionsekonomi. I forskargruppen ingår experter från olika discipliner och resultatuppföljning kommer att ske genom provtagningar och analyser. Uppfödning till ca 3 veckors ålder kommer att ske inomhus. Under betesperioden flyttas kycklingarna till mobila hus med tillgång till uterastgårdar. När projektet pågått under en tid räknar vi med att resultaten ska visa var forskningsinsatserna i huvudsak behöver koncentreras. Delar av studien ska också kunna komma konventionell kycklingproduktion till godo.


Kontaktinformation