Scifest 2018

Senast ändrad: 13 december 2018
scifest6.jpg

Varje år arrangeras en vetenskapsfestival för skolelever, lärare och allmänhet på Fyrishov i Uppsala. SLU Future Food är där för att väcka ungas intresse för vetenskap och visa på vikten av att vi alla arbetar för ett hållbart livsmedelssystem.

Scifest 8-10 mars 2018

Framtiden på tallriken – kom och ät!

Smaka, se och lär, tävla och testa – SLU Future Food serverar aktiviteter och färska fakta om hur maten på våra tallrikar kommer att avgöra vår framtid. Vilken mat ligger på din tallrik? Varför? Vad hände med den innan den hamnade där? Vilka är skurkarna och hjältarna på fälten? Äter du klimatsmart? Är det okej att äta kött? Har mjölken en framtid? Kan vi få bättre skolmat? Är det bara smaken som spelar roll? Hur många ärtor går det på en hamburgare? Hur många tusen kronor mat slänger du på ett år? Vad äter vi i framtiden? Kommer alla att äta samma mat, eller får varje människa en personlig matprofil? Det finns tusen frågor och ännu fler svar. Forskare från Sveriges lantbruksuniversitet finns på plats för att höra hur du tänker, berätta vad de vet och hjälpa dig att förstå. Smaklig framtid!

Torsdag 8 mars

Kl 09.00-12.30

  • Nja till GMO
  • Skurkar och hjältar på fälten
  • Har mjölken en framtid?

Kl 12.30-16.00

  • Hur kan vi äta hållbart– om marken får bestämma?
  • Framtidens potatis
  • Har mjölken en framtid?

Fredag 9 mars

Kl 09.00-12.30

  • Insekter – världens käk
  • Framtidens potatis

Kl 12.30-16.00

  • Hur kan vi äta hållbart – om marken får bestämma?
  • Har mjölken en framtid?
  • Skurkar och hjältar på fälten

Lördag 10 mars

Kl 09.00-12.30

  • Nja, till GMO
  • Proteinskiftet
  • Utbildning för hållbara livsmedelssystem
  • Gå på festival – Matologi

Kl 12.30-16.00

  • Utbildning för hållbara livsmedelssystem
  • Insekter – världens käk
  • Proteinskiftet
scifest3.jpg

Kontaktinformation
Sidansvarig: gunilla.leffler@slu.se