Sveriges lantbruksuniversitet

Hur ska odlad fisk smaka?

SLU tillsammans med Örebro universitet och Grythyttan samarbetar för att bättre förstå hur man kan förbättra odling av fisk, både för en mer miljövänlig produktion och för att producera en råvara av högsta gastronomiska kvalitet. 

Efterfrågan på fisk och skaldjur ökar stadigt, samtidigt som nästan 90 procent av världens kommersiella fiskbestånd utnyttjas maximalt eller till och med är överfiskade. En stor del av den vildfångade fisken går till djurfoder. Detta är inte hållbart. SLU och Axfoundation har initierat projektet 5 ton grön fisk i disk med syfte att ta fram ett hållbart och cirkulärt fiskfoder. För att också säkerställa att fisken blir god och kommersiellt gångbar ingår även Restaurang- och hotellhögskolan vid Örebro universitet i projektet, tillsammans med ett flertal näringslivsaktörer och kommuner. 

Hur ska odlad fisk smaka?

Korta filmen (1 min 21 sek)

Hur ska odlad fisk smaka?

Mellanlånga filmen (6 min)

Hur ska odlad fisk smaka?

Långa filmen (12 min 23 sek)
Publicerad: 17 november 2019 - Sidansvarig: futurefood@slu.se
Loading…