Oväntad mat på oväntad plats - fototävling

Senast ändrad: 17 september 2021
Delar till en systemkamera ligger på marken. Beige och lila vätska skvätter upp från objektivet. Foto.

Vi vill inspirera så många som möjligt att besöka fina platser i Uppsala län och ha en trevlig picknick. Gärna med lokala och kanske lite oväntade ingredienser. Med tävlingen ”Oväntad mat på oväntad plats” vill vi stimulera nyfikenhet och kreativitet. Var med och tävla!

Flera priser kommer att delas ut till oväntade, kreativa och fina bilder och motiveringar. Vad som är oväntad mat på oväntad plats avgör du själv, men maten får gärna ha ursprung i länet och kan vara både plockad i naturen eller köpt. Och oväntade och fina platser finns det många att välja på i länet.

Tävlingen är avgjord!

Tack för tävlingsbidragen som lämnades in! Juryn har gått igenom inlämnade bidrag och konstaterade att det var svårt att uppfylla alla kriterierna. Vi delar därför inte ut något första och andra pris, men belönar två tävlande med bokpriser.

Tävlingskriterier

En bild som är med i tävlingen ska:

  • Vara tagen när någon utomhus äter något oväntat på en oväntad plats i naturen.
  • Vara inspirerande och kreativ
  • Symbolisera hållbarhet och lokala matresurser
  • Vara tagen företrädesvis i Uppsala län under juni eller juli 2021

Bilden får gärna vara lekfull och överraskande.

I samband med att du laddar upp bilden eller lägger ut den på Instagram med hashtaggen får du gärna skriva något om den, till exempel när och var den är tagen samt vad ni äter.

En person får skicka in flera tävlingsbidrag.

Priser

Första och andra pris är en måltidsupplevelse i sällskap: Svampkurs med svampprovning, en kurs där du plockar och lär dig nya arter matsvamp under ledning av Elles utemat. Sedan tillagar ni tillsammans svamparna över öppen eld där du får uppleva unika smaker och konsistenser. Kursen avslutas med fika och kokkaffe. Kursen ges kl 16:00-20:30 vid valfritt tillfälle under hösten.

Ytterligare tre vinnare (plats 3-5) får välja mellan följande:

  • Boken ”Hunger och törst: Svensk måltidshistoria från överlevnad till statusmarkör” av Richard Tellström

Eller 

  • Boken ”Vandra Upplandsleden”, av Gunnika Isakson-Lutteman och Emelie Runfeldt, med medföljande kartpaket. 

Vinnarna utses den 17 augusti av en jury.

Samtycke till att publicera bild på webb och sociala medier

Genom att skicka in bilder till tävlingen så samtycker du till att bilden publiceras tillsammans med namn på fotografen på webbsidor och sociala medier för SLU, Länsstyrelsen i Uppsala och Upplandsstiftelsen.

Dela i sociala medier

Lägg gärna också upp din bild/bilder på Instagram med taggen med #oväntadmatpåoväntadplats. Du kan inte tävla via Instagram, men du kan hjälpa till att inspirera! 

Relaterade sidor:


Kontaktinformation