Projekt och samverkan

Senast ändrad: 03 juni 2021

SLU Hästcentrum har tillsammans med olika aktörer, beroende på inriktning, drivit och deltagit i ett flertal lokala, regionala och nationella projekt.

Det har handlat om kvalitetssäkring av travstallar och utveckling av utbildning inom djursjukvård och hästutbildningar vid Biologiska Yrkeshögskolan, BYS. Vid SLU i Skara är flera webbaserade utbildningar utvecklade, bland annat inom hästavel och att transportera hästar lagligt och säkert. För övrigt har vi arbetat med forskningskommunikation och projekt kring betydelsen av djur för människors hälsa mm.

Samverkan sker sedan många år med Svenska Mässan och EuroHorse för kunskapsförmedling vid arrangemang.

Arbetet med diverse projekt och nätverk har bland annat bidragit till utvecklingen av en stor körhall och utbildningsstall vid Axevalla travbana. Alla, människor och organisationer, som samverkat har också bidragit till Skara Hästland, som idag samlar hästsporten i Skaraborg med säte i området kring Axevalla travbana och Skålltorps ridanläggning. Skara Hästland är en ideell förening och grundare är Skara kommun, Västergötlands travsällskap och Skaraortens ryttarförening. 

Skara Hästland

 


Kontaktinformation