DISA-dagen 2017

Senast ändrad: 07 maj 2019
SLU_070508_0008_vwr_512x384.jpg

Smedjeveckan 2017

Måndag den 25 september: en heldag om kött

DISA-dagen ingår i SLU i Skaras populärvetenskapliga vecka Smedjeveckan.  I år handlar hela måndagen om kött. Välkommen att delta under hela dagen, eller välj ut det som intresserar dig mest.  


9.00-09.30 REGISTRERING OCH KAFFE

09.30-11.15 SEMINARIUM

Kopplingen djurvälfärd/djurhantering vid slakt och köttkvalitet – verklig och upplevd

Lotta Berg, veterinär och professor vid SLU

Gårdnära slakt - är det bra?

Jan Hultgren, veterinär och lektor vid SLU

Diskussion och frågestund kring djuromsorg i samband med slakt och avlivning

Pris: 500 kr exkl moms

Plats: Norlingssalen, Smedjan, Gråbrödragatan 11


11.30-14.30 GRÖNT MÖTE  (INKL LUNCH)

Vad är köttkvalitet? – ur forskaren och konsumentens synvinkel

  • EU-finansierat projekt med mål om en mer efterfrågedriven produktion av svenskt kött 
    Ulrika Åkesson, Projektledare Agroväst
  • Köttvetenskap fokus i Skara
    Anders Karlsson, professor i köttvetenskap vid SLU
  • Svenskt kött visar vägen mot förbättrade kunskaper om kött
    Elisabet Qvarford, VD Svenskt Kött
  • Vad är köttkvalitet? Diskussion

Pris: Kostnadsfritt 

Plats: Hernqvistsalen, Smedjan, Gråbrödragatan 11


14.30-15.00 PAUS

15.00 - 16.30/17.00 KÖTTDEBATT                                         

I debatten deltar band annat Anders Karlsson, professor i köttvetenskap, och Elisabet Qvarford, VD Svenskt Kött, Ulf Sonesson; senior forskare RISE och Sarah Säll, forskare miljöekonomi SLU. 

Pris: Kostnadsfritt 

Plats: Aulan, Undervisningshuset, Malmgatan 10


Här finns programmet för DISA-dagen

Här finns programmet för Gröna Möten

Här finns programmet för hela Smedjeveckan


Anmälan till dagen

OBS! Anmälan är bindande. Det går dock att överlåta anmälan på en annan person om du själv inte kan närvara under dagarna. Om förhinder ändå uppstår vill vi snabbt veta detta via anmalan@meny.se

Sista anmälningsdag 11 september.

 

Du måste vara inloggad för att skicka formuläret.
De uppgifter du registrerar här kommer att behandlas av SLU för att administrera och hantera din anmälan eller ditt besök. Klicka i rutan för att bekräfta detta. Läs mer om behandling av personuppgifter på www.slu.se/personuppgifter.
 
Jag vill gå på följande:
Namn*:
Företag:
Faktureringsadress*:
E-postadress*:
Telefonnummer*:
Ev allergier till lunch:
 
Jag är medveten om att anmälan är bindande.
 

Kontaktinformation
Sidansvarig: maria.lingaas@slu.se