Livsmedelslagen

Inom EU och internationellt har frågor om livsmedelssäkerhet blivit allt vanligare. Kraven på att man ska införa olika kvalitetssystem har ökat. I det arbetet behövs kunskap om vilka lagar och regler som gäller.
Målgrupp
Kursen vänder sig till
livsmedelsföretagare, som behöver få
grundläggande kunskaper om livsmedelslagen.
Innehåll
1) Lagar och regler
2) Registrering och godkännande
3) Offentlig kontroll
4) Livsmedelssäkerhet
5) Ansvar och avgifter
Kursupplägg
Kursen är fristående, man startar när man vill och arbetar helt på egen hand. Den tar ca 8 timmar och kan genomföras antingen i flera delar eller i ett sträck. Den består av eget arbete via Internet, och avslutas med ett quiz med frågor som täcker de olika kunskapsområdena.
Vad kostar det och hur anmäler man sig?
Kursen kan startas vid behov och kostar 1.900:- per deltagare (exkl. moms). Nytt slutquiz kostar 750:- (exkl. moms).
Kontaktinformation
Vid frågor om kurserna, kontakta:
![]() |
Maria Lingaas, utbildningsledare e-post: maria.lingaas@slu.se |
![]() |
Anna-Karin Johnson, kommunikatör e-post: |
