Livsmedelslagen

Senast ändrad: 06 juli 2021
En blå och stor paragraf framför massor av vita paragrafer, illustration.

Inom EU och internationellt har frågor om livsmedelssäkerhet blivit allt vanligare. Kraven på att man ska införa olika kvalitetssystem har ökat. I det arbetet behövs kunskap om vilka lagar och regler som gäller.

Målgrupp

Kursen vänder sig till
livsmedelsföretagare, som behöver få
grundläggande kunskaper om livsmedelslagen.

Innehåll

1) Lagar och regler

2) Registrering och godkännande

3) Offentlig kontroll

4) Livsmedelssäkerhet

5) Ansvar och avgifter

Kursupplägg

Kursen är fristående, man startar när man vill och arbetar helt på egen hand. Den tar ca 8 timmar och kan genomföras antingen i flera delar eller i ett sträck. Den består av eget arbete via Internet, och avslutas med ett quiz med frågor som täcker de olika kunskapsområdena.

Vad kostar det och hur anmäler man sig?

Kursen kan startas vid behov och kostar 1.900:- per deltagare (exkl. moms). Nytt slutquiz kostar 750:- (exkl. moms)

Anmälan till kurs  

Fakturahantering

SLU skickar normalt ut fakturor varje vecka. Vid helårs- och halvårsbokslut (januari och juli) sker en fördröjning av fakturor med upp till 3 veckor. 

Vanliga frågor och svar

Har du en fråga om kursintyg, avtal, faktura eller snabbhantering? Du är inte ensam. Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna

Sidansvarig: maria.lingaas@meny.se